Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Πανδημία, λογική και πειθαρχία

Με μια ματιά (πίνακες) μπορεί να διαπιστωθεί η διαφορά μεταξύ Ελλάδος και Πορτογαλίας (πολλαπλάσιοι θάνατοι στην Ελλάδα), που έχουν σχέση με το ποσοστό των εμβολιασμένων, (πολύ μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων στην Πορτογαλία). 


 

Η Πορτογαλία που δοκιμάστηκε στα πρώτα κύματα της πανδημίας covid-19 (πολλαπλάσιοι θάνατοι και νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ σε σχέση με την Ελλάδα), έβαλε… μυαλό, εμβολιάστηκαν σχεδόν όλοι, τηρώντας παράλληλα (αυστηρά) τα μέτρα προφύλαξης – μη διάδοσης της αρρώστιας, (ιδιαίτερα στο χρονικό διάστημα από Μάρτιο 2021 μέχρι σήμερα). 

Η Ελλάδα αντίθετα ενώ τα πήγε καλά στα πρώτα κύματα της πανδημίας, …αντιστέκεται στην επιστήμη, με (ακόμα) μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων και …χαλαρά στα μέτρα προφύλαξης– μη διάδοσης της αρρώστιας, με ένα από τα χειρότερα… σκορ θανάτων στην Ευρώπη, (και 105 νεκρούς σήμερα 22.11.2021.

Όπως φαίνεται στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα λογικής (ένα ποσοστό πάνω από 30% επιμένουν να μην εμβολιάζονται) και ένα μεγάλο τμήμα του λαού να μην συμμορφώνεται με τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία. Για άλλο ένα λόγο η Ελλάδα... (ειδική) περίπτωση...

Στοιχεία: https://ourworldindata.org/covid-vaccinations?country=PRT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου