Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Μεγάλη Αναταραχή, Θαυμάσια Κατάσταση*

Επαναλαμβάνεται (προηγούμενη ανάρτηση) ότι, τα μέτρα περί πρόληψης (που δρουν περιοριστικά στο μέγεθος των καταστροφικών πυρκαγιών) αφορούν επί σειρά ετών όλες τις κυβερνήσεις - κόμματα και φυσικά αυτήν την κυβέρνηση. Επίσης αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους πολίτες, που έκτιζαν σε δάση (με ή χωρίς άδειες), χωρίς την λήψη αντιπυρικών μέτρων, τις διάσπαρτες χωματερές και το απέραντο σκουπιδαριό που βρωμίζουν την ελληνική ύπαιθρο. 

Δεν γίνεται, όταν καίγονται σπίτια να ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες, (το είδαμε)! Είναι κρίμα ένας πρώην πθ (Τσίπρας) να «παίρνει» (υποτίθεται) την ...ρεβάνς για το Μάτι, προσπαθώντας να… (ψηφο) κεφαλαιοποιήσει την ανθρώπινη δυστυχία. Ρεαλιστικά, στην καλύτερη περίπτωση, αν ήταν αυτός στην κυβέρνηση και αντιμετώπιζε αυτής της κλίμακας πυρκαγιές θα είχε τα ίδια αποτελέσματα.

Αντί να αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες για τις δύο πολύνεκρες φυσικές καταστροφές επί διακυβέρνησης του (Μάτι – Μάνδρα) και τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος (που αποτελεί μέρος), και να συμβάλλει στην βελτίωση του κρατικού μηχανισμού, καθώς (πιθανή) παράμετρος των πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας είναι και η δολιοφθορά (ασύμμετρος απειλή) από εξωτερικούς ή και εσωτερικούς εχθρούς της Ελλάδος …ψαρεύει ψήφους διαμαρτυρίας. 

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που προεκλογικά (για να γίνει πθ) έσχιζε τα μνημόνια, διέγραφε το χρέος (…ερήμην των δανειστών), μετεκλογικά ...δούλεψε το 61,31% του ελληνικού λαού με το ΟΧΙ (που το έκανε ΝΑΙ) του δημοψηφίσματος, χρέωσε όλους τους Έλληνες με 100-200δις€ (χρέος και χαμένη ανάπτυξη) και υποθήκευσε, (στους δανειστές) όλη την δημόσια περιουσία της Ελλάδος, (συμπεριλαμβανομένων των αρχαιολογικών χώρων - μουσείων) για 99 χρόνια.

* Το είπε πρώτος ο Μάο, (εννοούσε την αναταραχή που προκαλεί το γκρέμισμα του αστικού καθεστώτος, για να γεννηθεί το νέο, το πιο «προοδευτικό» – δλδ κομμουνιστική δικτατορία) και το υιοθέτησε (αν και γαλουχήθηκε στην ΚΝΕ και όχι από Μαοϊκούς) ο Τσίπρας, (το είπε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική - όπου δεν θα είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου