Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

…Ψιχαλίζει (ξανά)

Τον περασμένο Αύγουστο είπαν ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο “Oruc Reis” παρασύρθηκε από τους ανέμους και βρέθηκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, (διεξάγοντας σεισμογραφικές έρευνες) στην ανατολική Μεσόγειο. 

Στην συνέχεια, ενώ το εν λόγω πλοίο έκανε έρευνες επί 3 μήνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είπαν ότι (στην ουσία) δεν κάνει έρευνες γιατί δεν μπορεί από τον… θόρυβο των συνοδευόντων πολεμικών πλοίων. 

Αρχικά, έλεγαν ότι οι Τούρκοι δεν κάνουν έρευνες 12νμ (δυνητικά ΕΧΥ) από το Καστελόριζο και άλλα νησιά, ενώ οι Τούρκοι διεξήγαγαν έρευνες και στο όριο των 6νμ, αφού… πληροφορήθηκαν ότι η ελληνική «κόκκινη» γραμμή μετακινήθηκε από τα 12νμ στα 6νμ. 

Τώρα ισχυρίζονται ότι η νέα (παράνομη) τουρκική NAVTEX για έρευνες από το ωκεανογραφικό σκάφος του ΤΠΝ «Τσεσμέ» στο κέντρο του Αιγαίου (δυτικά και του 25ου μεσημβρινού - μισό Αιγαίο που διεκδικούν οι Τούρκοι, χάρτης) δεν παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδος, γιατί είναι στα… διεθνή ύδατα. Μήπως οι Τούρκοι είναι εκεί για να ελέγξουν τον πληθυσμό των… γαρίδων;

Και βέβαια ετοιμάζονται για την νέα συνάντηση διερευνητικών επαφών (διαβουλεύσεων για τους Τούρκους) στην Αθήνα, σαν να μην τρέχει τίποτα… (τους φτύνουν και νομίζουν ότι ψιχαλίζει). Aferin! 

Έχετε εθνική αξιοπρέπεια, ή ξανά ραγιάδες 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου