Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Το (διεθνές) δίκαιο του… Τούρκου

Παπαγαλίζει η κυβέρνηση, (όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις επί 4 δεκαετίες), ότι είναι προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και επιθυμεί την ειρηνική επίλυση της μίας (1?) και μόνης διαφοράς με τους Τούρκους, δηλαδή τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. 

Βέβαια κι εδώ υπάρχει μια… σύγχυση μεταξύ ΥΠΕΞ και πρωθυπουργού, διότι οπότε αναφέρεται ο κ. Μητσοτάκης για την (MONH) διαφορά με τους Τούρκους αναφέρεται (επανειλημμένα) σε θαλάσσιες ζώνες, που σημαίνει ότι περιλαμβάνονται και τα εθνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ – εθνική κυριαρχία) της Ελλάδος.

Και όπως φαίνεται είναι... ακριβής (ο Μητσοτάκης), από διαρροές των παλαιότερων «διερευνητικών επαφών», όπου συζητιόταν το εύρος των ΕΧΥ, μεταξύ 6, 10, ή 12νμ, ανάλογα με την γεωγραφία του Αιγαίου πελάγους. 

Δηλαδή… παρακαλούνται οι Τούρκοι να επιτρέψουν στους Έλληνες να έχουν κάποια περισσότερα μίλια ΕΧΥ (…κάπου στο Αιγαίο), πάντα με την απειλή του «casus belli», αν θελήσουν να ασκήσουν το κυριαρχικό τους δικαίωμα των 12νμ. 

Επιμένει η κυβέρνηση στις «διερευνητικές επαφές» (διαπραγματεύσεις), ενώ καθημερινά καθυβρίζεται από τους Τούρκους. Πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν επιτέθηκε (προσωπικά ξανά) στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι τον προκαλεί, να μην στηρίζεται σε κανένα (άλλο κράτος για βοήθεια), ότι αυτοί οτιδήποτε κάνουν το κάνουν μόνοι μας, γι’ αυτό θα γνωρίσει καλά τους «τρελούς Τούρκους», ενώ για το κυπριακό συζητά ΜΟΝΟ συνομοσπονδία 2 ανεξάρτητων κρατών. Ο ΥΕΘΑ της Τουρκίας Ακάρ... αγανακτισμένος καταφέρθηκε (πάλι) κατά της Ελλάδος, γιατί (λέει) Έλληνες αξιωματούχοι… επισκέπτονται τα (στρατιωτικοποιημένα) νησιά, που βρίσκονται (μια ανάσα) απέναντι τους! Ο δε προεδρικός σύμβουλος Τσελίκ …επιβεβαίωσε τον Μητσοτάκη σήμερα, ότι ελπίζει να συνεχιστούν οι συνομιλίες στην Αθήνα τον Μάρτιο, όπου μεταξύ άλλων συζητούνται και οι θαλάσσιες ζώνες! 

Το πόσο υπολογίζουν (οι Τούρκοι) τους Έλληνες το δείχνουν με την καθημερινή υποτιμητική εξευτελιστική υβριστική συμπεριφορά τους. 

Αλλά πώς να υπολογίζουν ένα αντίπαλο, που δεν τολμά (για πολιτικό κόστος) να αυξήσει (πραγματικά) την θητεία στον στρατό, (για να εξασφαλίσει την εκπλήρωση της αποστολής του), αλλά προσπαθεί με… καμώματα θητείας 9 ή 12 μηνών, να βουλώσει… τρύπες που δεν καλύπτουν καμία επιχειρησιακή ανάγκη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου