Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Η Συμφωνία των.. Καρεκλών (συνέχεια)


Αφού εξάντλησαν 4 χρόνια στην νομή της εξουσίας, όπως αναμενόταν.. παίχτηκε χθες 13.1.19 η (προσυνεννοημένη) θεατρική παράσταση «σύγκρουσης» Τσίπρα – Καμμένου, που είναι μεν η τελευταία ως συνεταίρων (στην.. καρέκλα), αλλά (όπως φαίνεται), όχι η τελευταία (προεκλογικών) συνεταίρων, μέχρι να πάνε σε εκλογές με τις ευνοϊκότερες συνθήκες για τα κόμματα τους. Στην «σύγκρουση» αυτή μοιράστηκαν οι ρόλοι..
Ο κ. Τσίπρας θα πάρει τον.. απαιτούμενο αριθμό ΑΝΕΛιτών βουλευτών, (με την ευλογία κ. Καμμένου), όπου μαζί με άλλους «ανεξάρτητους» βουλευτές, θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών από την Βουλή, αλλά και για να συνεχίσει να κυβερνά για να.. ολοκληρώσει τις.. παροχές, (επιδόματα, ψιλοαυξήσεις μισθών/συντάξεων, φορολογικές ελαφρύνσεις κλπ), προς ομάδες δυνητικών ψηφοφόρων, (χρήσιμων ηλίθιων ψηφοφόρων ΧΗΨ), και να αυξήσει (έτσι ελπίζει) τις πιθανότητες έστω μιας αξιοπρεπούς εκλογικής ήττας, που θα του εξασφαλίζει το πολιτικό του μέλλον.
Ο κ. Καμμένος θα του.. φύγουν τόσοι βουλευτές όσοι χρειάζονται για να μην πέσει κάτω από 5 και χάσει την εκπροσώπηση ως κόμμα στην Βουλή, θα του.. πιστωθεί (ελπίζει) η (τάχα) ηρωική έξοδος από την κυβέρνηση λόγω καταψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών και (ελπίζει ότι) θα καρπωθεί και αυτός μέρος αυτών των ΧΗΨ, λόγω της στήριξης (όπως δήλωσε) όλων των.. λαοφιλών μέτρων (τάχα) ελαφρύνσεων των ασθενέστερων τάξεων της προεκλογικής.. παρδαλής (με μπαλώματα-βουλευτές) κυβέρνησης.. παροχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου