Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Η Συμφωνία των.. Καρεκλών


Ο κ. Τσίπρας προχώρησε μόνος του (χωρίς συνεννόηση με την αντιπολίτευση) στην συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια, αφενός μεν λόγω δεσμεύσεων σε εξωτερικούς παράγοντες (ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ) και αφετέρου για να πλήξει (έτσι σχεδίαζε) ιδίως την αξιωματική αντιπολίτευση, (που ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας), δημιουργώντας έναν δεξιό χώρο στα δεξιά (εκτός) της ΝΔ. Αυτό βέβαια δεν του.. βγήκε (τελικά) γιατί.. μετατοπίστηκαν οι θέσεις της ΝΔ. Ο κ. Καμμένος ήταν ο μόνος που μπορούσε να απαγορεύσει στον κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε συμφωνία με τα Σκόπια με όνομα που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, (καθόσον ήταν αντίθετη με την θέση των ΑΝΕΛ). Δεν το έπραξε βέβαια (σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα) γιατί θα τερματιζόταν πρόωρα η.. νομή της εξουσίας. Ήλπιζαν (και οι δύο) ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην περάσει η συμφωνία από την σκοπιανή Βουλή, (ο κ. Καμμένος το έλεγε δημόσια), ή αν πέρναγε να.. τρέναραν την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών στην (ελληνική) Βουλή μέχρι τις εκλογές, ή και ακόμα να την άφηναν στην επόμενη κυβέρνηση (μετά τις εκλογές). Δεν τους βγήκε ούτε αυτός ο σχεδιασμός, γιατί χθες 11.1.19 πέρασε η συμφωνία των Πρεσπών από την σκοπιανή Βουλή και υπολείπεται πλέον το.. χρέος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να περάσει την συμφωνία από την Βουλή (των Ελλήνων).
Κι εδώ σημειώνεται άλλη μία (θεατρική) σύγκρουση (τώρα.. ίσως η τελευταία) Τσίπρα – Καμμένου, ότι δηλαδή αποσύρει ο κ. Καμμένος τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, (αλλά δεν συμφωνούν όλοι να εγκαταλείψουν τις καρέκλες), δεν ψηφίζει (ενδεχόμενη) πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, (που μάλλον δεν θα πράξει η ΝΔ), αλλά δεν δίδει ψήφο εμπιστοσύνης, (αν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Τσίπρας - που κάποιοι ΑΝΕΛίτες μαζί με ΠΟΤΑΜίσιους και «ανεξάρτητους» θα υποστηρίξουν..), στηρίζει αλλά δεν.. ρίχνει την κυβέρνηση, παραιτείται, αλλά δεν τελεί υπό.. παραίτηση και λοιπά φαιδρά τύπου Καμμένου. Εν ολίγοις (συνεχίζεται να) γίνεται της.. Καρέκλας!
Το πιο πιθανό είναι να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών και να συνεχιστεί η.. νομή της καρέκλας (της εξουσίας) και.. μαζί και.. μόνοι Τσίπρας – Καμμένος, μέχρι να πάνε σε εκλογές, οπότε νομίζουν ότι θα είναι καλύτερες οι συνθήκες γι αυτούς.

1 σχόλιο:

  1. Έτσι ακριβώς ! Το θέμα είναι τώρα ότι και ο Μητσοτάκης θέλει ν τελειώνει το θέμα με τις Πρέσπες για ν α μην περάσει σε αυτόν η καυτή αυτή πατάτα. Μένει να δούμε πως θα κάνουν όλοι μαζί τις μεταξύ τους συμφωνίες για να μοιραστούν τις καρέκλες!! Κι εμείς ως τότε δε θ α ξέρουμε που μένουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή