Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Άι Σιχτίρ..


Ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος κ. Αποστολάκης προειδοποίησε προχθές (19.12.18) ότι: «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση»
Είναι η πρώτη φορά από την μεταπολίτευση, που ένας αρχηγός των ΕΔ, διαμηνύει στους Τούρκους να μην τολμήσουν να πατήσουν ελληνικό έδαφος γιατί θα.. εξαϋλωθούν. Οι Τούρκοι φαίνεται να ετοιμάζονται να περάσουν σε φάση υλοποίησης των λεκτικών τους (μέχρι τώρα) απειλών για αμφισβητούμενα νησιά και βραχονησίδες και σε γεωτρήσεις στην.. μπλε πατρίδα τους (όπως λένε) που περιλαμβάνει μεγάλο μέρος της ΑΟΖ της Ελλάδος και της Κύπρου. 
Είναι τυχαία η προειδοποίηση του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ προς τους Τούρκους; Δεν νομίζω. Καλά έκανε ο κ. Αποστολάκης και έθεσε την κόκκινη γραμμή προς τον εχθρικό γείτονα. Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα Ίμια.. Οι Τούρκοι σε κάθε περίπτωση μελλοντικά, με το πλεονέκτημα της επιλογής του τόπου, του χρόνου και ευνοϊκών γι’ αυτούς συνθηκών, θα αναγκάσουν την Ελλάδα, ή να υπερασπιστεί το έδαφος της, ή να το παραχωρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου