Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

..Απίστευτο θράσος..


O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γ. Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση την 29.11.18 στο μέγαρο μουσικής είπε μεταξύ άλλων ότι: «Ο λόγος που απορρίψαμε το ενδεχόμενο συνολικής ρήξης, ή μάλλον την παράταση της συνθήκης ρήξης στην οποία βρισκόμαστε, δεν ήταν στενά οικονομικός, αλλά ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική, που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα. Αυτό θα οδηγούσε σε μια πρόωρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του αριστερού εγχειρήματος για ίσως πολλά χρόνια. Αν μια συνολική ρήξη δεν είναι εφικτή, πάντα υπάρχει η δυνατότητα για ελεγχόμενες ρήξεις. Δηλαδή ρήξεις που είναι προβλέψιμες οι συνέπειές της. Άρα μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει και μην παγιδευτώ σε αδιέξοδα. Και τέτοιες ρήξεις κάναμε πολλές».
Δηλαδή κ. Δραγασάκη ο φόβος και το.. ζόρι σας ήταν ότι, η κυβέρνηση σας θα απαξιωνόταν και τα αριστερό.. εγχείρημα σας θα αποτύγχανε για πολλά χρόνια; Για να κρατηθείτε λοιπόν στην εξουσία επιλέξατε τις μικρές ελεγχόμενες κρίσεις και κάθε ελεγχόμενη κρίση κατέληγε σε.. κολωτουμπίτσα με συνέπεια:
* Μέχρι και σήμερα capital controls στις τράπεζες που παραπαίουν.
* Υποχρεωτικό ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022,
* Ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ μέχρι το.. 2060.
* Αιώνιο μνημόνιο με υποθήκευση όλης της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια με 25δις€ ενέχυρο για άμεση ρευστοποίηση σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής δανείων.
* Επιπλέον 100 έως 200δις€ σε χρέος και χαμένο πλούτο (από την χαμένη ανάπτυξη).
Συγχαρητήρια κ. Δραγασάκη το αριστερό εγχείρημα σας πέτυχε ΜΟΝΟ για σας, τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο, την κυβέρνηση σας και τα κόμματα σας.. Όσο για τον «σοφό» λαό.. γαλέρα…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου