Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Η Τουρκία εντός των.. Πυλών


Τελευταία ο Tούρκος ΥΠΕΘΑ (και πρώην αρχηγός του Τ/ΓΕΕΘΑ), Χουλουσί Ακάρ, παρουσιάζει διάφορους χάρτες με ακραίες τουρκικές διεκδικήσεις εις βάρος της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ. Οι χαράξεις βασίζονται στην μέση γραμμή ανάμεσα στις ηπειρωτικές ακτές της Τουρκίας και τα παράκτια κράτη Λίβανο, Ισραήλ, Αίγυπτο και Λιβύη. Στην οριοθέτηση αγνοούνται όλα τα νησιά ανεξαρτήτως μεγέθους, Ρόδος, Κάρπαθος, Κρήτη και Κύπρος. 
Στα ελληνικά νησιά και στην Κύπρο αφήνει μόνο τα.. χωρικά ύδατα. Η Τουρκία είναι και.. γενναιόδωρη στις χώρες που προτείνει την διευθέτηση, (σαν κίνητρο για να υπογράψουν συμφωνίες), και τους.. χαρίζει τεράστια κομμάτια της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ, πχ στην Λιβύη.. χαρίζει 39.000τχλ (χάρτης)!
Λεπτομέρειες στο άρθρο της «Καθημερινής»:
http://www.kathimerini.gr/…/toyrkikoi-tyxodiwktismoi-epi-xa…
Κι ενώ η Τουρκία οικειοποιείται και μοιράζει.. (ελληνικά και κυπριακά) οικόπεδα, η Ελλάδα παρουσιάζεται ανίκανη να αντιμετωπίσει την.. βία των αναρχομπάχαλων απάτριδων της αριστεράς, που καίνε ελληνικές σημαίες, λεηλατούν και καταστρέφουν σε καθημερινή βάση, ιδιαίτερα σε.. επετείους!
Αν η Τουρκία προχωρήσει σε συμφωνίες, ή προβεί σε ενέργειες εκμετάλλευσης σε περιοχές ΑΟΖ της Ελλάδος και η Ελλάδα δεν αντιδράσει (και με στρατιωτικά μέτρα αν αποτύχουν τα διπλωματικά), τότε όχι μόνο δημιουργούνται τετελεσμένα σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος, αλλά και θα ανοίξουν την.. όρεξη της Τουρκίας για παραπέρα εχθρικές ενέργειες νέων τετελεσμένων, (και στο Αιγαίο).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου