Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Το Κτύπημα στην Συρία


Οι αεροπορικές προσβολές κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Συρία με πυραύλους από υποβρύχια, πλοία και πολεμικά αφη των ΗΠΑ, Αγγλίας και Γαλλίας πραγματοποιήθηκαν παρά τις απειλές της Ρωσίας για κατάρριψη όχι μόνο των πυραύλων, αλλά και των μέσων εκτόξευσης τους.
Όπως φαίνεται όλοι είναι.. ευχαριστημένοι.
*Οι επιτιθέμενοι ( ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία) διότι έστειλαν μήνυμα στο συριακό καθεστώς ότι τυχόν μελλοντική χρήση χημικών όπλων θα έχει (ξανά) συνέπειες. Έδωσαν μήνυμα και στην Ρωσία ότι δεν είναι αυτή μόνη η κυρίαρχος της κατάστασης στην Συρία και βέβαια δεν ακύρωσαν τις πυραυλικές επιθέσεις, επειδή απειλούνταν με ρωσικά αντίποινα. Είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν (ουσιαστικά) την ρωσική αεράμυνα και ιδιαίτερα την αποτελεσματικότητα των S400.
*Οι Ρώσοι (βάσεις-προσωπικό) δεν επλήγησαν και η αεράμυνα τους (ισχυρίζονται μαζί με τους Σύριους) κατέρριψε αρκετούς πυραύλους.
*Οι Σύριοι στην Δαμασκό.. πανηγύρισαν που δεν είχαν μεγάλες ζημιές - απώλειες.

Πάντως οι δυτικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για άσκηση παραπέρα πιέσεων στο καθεστώς Άσαντ και πιθανή ανάληψη νέων επιθετικών επιχειρήσεων, λαμβάνοντας υπόψη και την μη εξάλειψη (ακόμα) του ISIS και την ενεργό παρουσία του Ιράν στην Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου