Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Ίμια2,3,4...ν


Η ραγιαδίστικη νοοτροπία του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, (διαχρονική παθητική αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων), είναι αυτή που οδήγησε τους Τούρκους να φθάσουν (μεταξύ άλλων τώρα) να ισχυρίζονται, (δια του πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ τους), ότι Τούρκοι κομάντο κατέβασαν ελληνική σημαία από την νησίδα Ανθρωποφάς, (θεωρούν τουρκική), που απέχει τουλάχιστον 50 χλμ από τις τουρκικές ακτές!
Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι εκδηλώθηκαν και σε αυτήν την περίπτωση αντιδράσεις.. τύπου: Να μην προκαλείται η Τουρκία, δεν μπορεί ο καθένας να βάζει μια σημαία όπου θέλει, πρέπει να επιδεικνύεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και λοιπές στρατηγικές.. μπούρδες, που ανοίγουν την όρεξη των Τούρκων να πολλαπλασιάζουν τις διεκδικήσεις τους. Ακόμα χειρότερα, (αν αληθεύει), σκάφος του ΛΣ απαγορεύει την προσέγγιση οιουδήποτε στη νησίδα Ανθρωποφάς μετά το περιστατικό με την σημαία.
Έ τότε ας κατέβουν οι σημαίες και από τις Οινούσες το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, ακόμα και από την.. Γαύδο (τα διεκδικούν) για να μην.. προκαλούνται οι Τούρκοι.
Σε ποια κατάσταση τύπου Ιμίων (Ίμια2,3,4...ν) θα γίνει κατανοητό ότι η κάθε (μικρή έστω) υποχώρηση σημαίνει αυτόματα μια κατάσταση (νέων) τετελεσμένων σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου