Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

..Σκοπιανοί Τριγμοί στο Πολιτικό Σύστημα


Η εντυπωσιακή διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη, (και από πλευράς συμμετοχής και παλμού), της 21.1.18 για την Μακεδονία αποκάλυψε την γύμνια του πολιτικού συστήματος της χώρας, (υποκρισία, καιροσκοπισμό, φόβο για κομματικές απώλειες, προσπορισμό κομματικών κερδών - εις βάρος των εθνικών συμφερόντων κλπ):

1. Η κυβέρνηση, (έχοντας να χειριστεί και την απρόβλεπτη ΝΑΙ-ΟΧΙ συμπεριφορά του ακροδεξιοαριστερού συγκυβερνήτη), φοβισμένη, (ενώ προσδοκούσε οφέλη από την επίλυση του σκοπιανού κινδυνεύει να έχει βαρύ κόστος), προσπαθεί να υποβαθμίσει το μέγεθος και το μήνυμα της διαδήλωσης και το κάνει εμπράκτως με την μη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της από τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που ελέγχει πλήρως και εξυπηρετούν μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα. (Η ΕΡΤ3 προέβαλε την ώρα της διαδήλωσης την εκπομπή «Κυριακή στο.. χωριό» και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ αναφέρθηκε συγκέντρωση.. δεκάδων ανθρώπων).

2. Η αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ) τρομοκρατημένη από την προοπτική μεγάλων κομματικών απωλειών, (από τα δεξιά της), συμφωνεί με το μήνυμα της διαδήλωσης για την Μακεδονία και ταυτόχρονα θολώνει την θέση της ως προς την λύση του προβλήματος των Σκοπίων, (σε σχέση με τις γνωστές θέσεις της που είχαν διαμορφωθεί από το 2008, περί σύνθετης ονομασίας του κράτους των Σκοπίων).

3. Λοιπά κόμματα, με θέσεις από την στάση τύπου ΝΔ (παρ.2), μέχρι την πλήρη εκμετάλλευση του ρεύματος της διαδήλωσης για αύξηση των ποσοστών των κομμάτων τους, (και από κόμματα εκτός Βουλής, ή/και προς δημιουργία κόμματα για τις επόμενες εκλογές).

Η κυβέρνηση οφείλει, το συντομότερο δυνατό, να καλέσει όλα τα κόμματα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με σκοπό την διαμόρφωση ενιαίας εθνικής θέσης για την αντιμετώπιση του σκοπιανού προβλήματος.

Μια λύση είναι και η Μη Λύση, (η πιο πιθανή υπό τις παρούσες συνθήκες), αλλά να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου