Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Με ένα Σμπάρο.. 3 τρυγόνια.


Ο Τσίπρας επιλέγει να.. ανοίξει το θέμα επίλυσης του σκοπιανού προβλήματος σε χρόνο (αν όχι εκλογικό) προεκλογικό. Γιατί;

1ο. Απασχολεί το λαό με το εθνικό θέμα για να «ξεχνάει» τις μνημονιακές κωλοτούμπες του, (3ο-4ο μνημόνια), που είχαν σαν αποτέλεσμα ακόμη πιο δυσβάστακτα φορολογικά βάρη, μειώσεις μισθών-συντάξεων, κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, σπιτιών και περιουσιών κλπ, που φτωχοποιούν ακόμη περισσότερους πολίτες.

2ο. Σκοπεύει με την εθνική πόλωση λόγω του σκοπιανού προβλήματος, ιδίως στην μείωση των ποσοστών της ΝΔ με την μετακίνηση ψηφοφόρων σε κόμματα εντός και εκτός Βουλής, ή και με την πιθανή ίδρυση νέου κόμματος δεξιότερα της ΝΔ, (με την εκμετάλλευση του ρεύματος των συλλαλητηρίων).
3ο. Δεν ανησυχεί για την σταθερότητα της κυβέρνησης του, καθόσον ο κυβερνητικός εταίρος Καμμένος έχει.. εμπιστοσύνη στον ΥΠΕΞ  Κοτζιά και το παίζει.. αδιάλλακτος πατριώτης εκ του ασφαλούς, αφού το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει λύση στο σκοπιανό, ενώ αν υπάρξει συμβιβαστική λύση, (λιγότερο πιθανό), η όποια λύση, ή θα πάει στην Βουλή και το βάρος της λύσης, ή της μη λύσης θα το αναλάβουν όλα τα κόμματα, είτε ακόμα λόγω χρονικής διάρκειας των διαπραγματεύσεων θα μεταφερθεί στην επόμενη κυβέρνηση.

Σημείωση: Ο Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά το ιστορικό των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, (αρχείο ΥΠΕΞ). Δηλαδή, πόσο αμετακίνητοι είναι οι σκοπιανοί, όσον αφορά την εθνικότητα, γλώσσα και μη αλλαγή του συντάγματός τους, (και για πρακτικούς λόγους - δεν υπάρχει πλειοψηφία στην Βουλή που να επιθυμεί αλλαγή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου