Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Διάλογος με έναν Δραχμιστή (Συνέχεια)


Δραχμιστής 
(Αναφέρεται στο άρθρο της Καθημερινής "Το Grexit παραμένει καταστροφικό για την Ελλάδα", ανάρτηση "προς Δραχμιστές"στο link:
https://hellasbelowzero.blogspot.gr/2017/03/blog-post_4.html)

Όλοι αυτοί οι … σοφοί, αυτό συμπέραναν ;
Όλοι μαζί το έγραψαν ;
Ποιος τους πλήρωσε ;;

Leonidas
Ποιος και γιατί να τους πληρώσει; Αυτοί διαμορφώνουν την γνώμη του "σοφού" λαού, ή οι Μπαρουφάκηκες; Τους δραχμιστές δεν χρειάζεται να τους πληρώσει κανείς, δουλεύουν για πάρτη τους.

Δραχμιστής
Πολύ φοβάμαι, οτι πλέον είναι πολύ αργά για τη δραχμή, όχι γιατί δεν θα μπορέσουμε εμείς να τα βγάλουμε πέρα, αλλά γιατί δεν θα μας αφήσουν οι... ''φίλοι'' μας οι τοκογλύφοι.
Προφανώς, δεν υπάρχει λύση που θα φέρει πρόοδο.
Ας κάτσουμε λοιπόν , βαυκαλιζόμενοι με φρούδες ελπίδες, να βιώνουμε την συνεχιζόμενη καταστροφή μας. Ο ''απο μηχανής Θεός'' υπήρχε μόνο στις αρχαίες τραγωδίες......

Leonidas
Είναι τοκογλύφοι οι δανειστές μας με 1,5% - 3,5% επιτόκιο; Τουλάχιστον ας μην διαστρέφουμε την πραγματικότητα.
Με την δραχμή δεν θα χρειαζόμαστε δανεικά; Πως θα διατηρηθεί (έστω) το τωρινό βιοτικό επίπεδο;
Δεν υποχρεώνει κανείς τον Τσίπρα, ή όποια κυβέρνηση να δανείζεται από "τοκογλύφους". Ας ψάξουν στις διεθνείς αγορές δανεικά με 15%..
Το πρόβλημα είναι (και το ξέρεις) το σάπιο πολιτικό σύστημα και ο συνένοχος χαλασμένος λαός, που το ανακυκλώνει.

Δραχμιστής
Το οτι το πρόβλημα είναι αυτό που περιγράφεις, έτσι είναι, και συμφωνώ. Μόνο παρωπιδοφόροι και ηλίθιοι δεν θα συμφωνούσαν.
Το οτι οι ''δανειστές'' είναι ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, είναι φανερό. Γιατι πέρα απο τοκογλύφοι, είναι και ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ. Εκτός και εαν όσα λέγονται και γράφονται στις ... ΄΄αξιολογήσεις΄΄ είναι φούμαρα και μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, για εσωτερική κατανάλωση.
Όταν το περισσότερο απο το 50% της κάθε δόσης πάει πίσω και στις τράπεζες, τί άλλο μπορεί να είναι απο ''τοκογλύφοι'' ; Όσο για τα δάνεια, εγώ τουλάχιστον απο τη φύση μου, είμαι κατά των οποιονδήποτε δανείων , οποιουδήποτε απο οποιονδήποτε! Μην απλώνουμε τα πόδια πέρα απο το πάπλωμα....

Leonidas
Εξήγησε μου τότε γιατί (γενικώς) δανείζονται;
Γιατί οι άχρηστοι αν δεν δανειστούν από την ΕΕ, (δεν τους αναγκάζει κανείς να δανείζονται από εκβιαστές), θα δανειστούν με 15% για να μπορούν να πληρώνουν τις δαπάνες δημοσίου, (και την σύνταξη σου).
Δυστυχώς δεν είναι ορατό πότε θα απεξαρτηθεί η χώρα από τα δανεικά με τους άχρηστους που έχομε μπλέξει..
Μην τσιμπάς με το ρίξιμο στους ξένους τα δεινά του κόσμου. Έτσι ξεπλένεις τους άθλιους πολιτικούς, δεξιούς και αριστερούς. Ξέρεις τι συμβαίνει με τις αξιολογήσεις. Ο Τσίπρας, (όπως και οι προκάτοχοι του), προτιμάει να πληρώνει το δημόσιο, (μεταξύ χιλιάδων νέων προσλήψεων άχρηστων), 16 κοπρίτες στο γραφείο του στην Θεσσαλονίκη, παρά να ανοίξει πχ το επάγγελμα των ταξιτζίδων.

Δραχμιστής
Εαν κάποιος κρατάει μαχαίρι (π.χ.Φούντας) και κάποιος άλλος πάει και πέσει εθελοντικά επάνω του ( π.χ. ''Στέλλα'' Μ.Μερκούρη) θα φταίει αυτός με το μαχαίρι ;
Ποτέ δεν είπα οτι φταίνε οι ξένοι. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους, όπως νομίζουν καλύτερα. Εμείς (γενικώς) φταίμε, που για πρόσκαιρη ικανοποίηση υποτιθεμένων αναγκών, υποθηκεύουμε το μέλλον. Αυτό ισχύει τόσο ατομικά, όσο και γενικώτερα ( Ελληνικές κυβερνησεις ).
Στα υπόλοιπα που μου γράφεις, δεν έχω περιθώριο διαφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου