Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Τόσο.. Ραγιάδες


Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στις 25.2.17 (αναφερόμενος για την «βόλτα» στα Ίμια της ηγεσίας των ΤΕΔ), ότι «Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει. Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε», (εννοώντας στην κρίση του 1996).

Ο ΥΠΕΘΑ Καμμένος απαντώντας την 26.2.17 στην παραπάνω δήλωση Τσαβούσογλου είπε, (μεταξύ άλλων), «Αν θέλουν να πατήσουν τα Ίμια, να δούμε θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά».
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος, (σε σχέση με την παραπάνω δήλωση του Καμμένου), είπε: «Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ. Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα». Κάτι παρόμοια.. ψέλλισαν (για τον Καμμένο) και άλλα στελέχη της ΝΔ, καθώς και του ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση Καμμένου στις θρασύτατες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ είναι η αυτονόητη. Εφόσον Τούρκοι θελήσουν να πατήσουν/κατακτήσουν ελληνικό νησί η Ελλάδα δεν θα το επιτρέψει.

Είναι αυτονόητο (από τους.. Κουμουτσάκους) το δικαίωμα του τουρκικού στρατού να θεωρεί τουρκικό έδαφος ελληνικά νησιά, και να πηγαίνει σε αυτά οπότε θέλει;
Η ραγιαδίστικη νοοτροπία του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, τύπου Κουμουτσάκου, είναι αυτή που οδήγησε τους Τούρκους, (από μια αόριστη γενική αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδος στο Αιγαίο το 1974), να διεκδικούν ΤΩΡΑ 130 νησιά και μικρονήσια, (μεταξύ αυτών και κατοικημένα Οινούσες, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, την.. Γαύδο κλπ).

Σημείωση
Το blog αυτό δεν υποστηρίζει τον υπουργό Άμυνας Καμμένο, αντίθετα ασκεί δριμεία κριτική στις πολιτικές επιλογές του. Ο Καμμένος, (για να είναι αυτός και το παρδαλό δεξιό κόμμα του στην εξουσία), έχει αφήσει τον Τσίπρα και την παρέα του να διαλύει τους εθνικούς τομείς, (παιδεία, εσωτερική ασφάλεια, εθνική ασφάλεια-λαθρομετανάστευση), και να στελεχώνει τον κρατικό μηχανισμό με κομμουνιστοσταλινικά κομματόσκυλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου