Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Όταν Ψοφά ο Γάιδαρος (ΠΑΣΟΚ) Τσινά


Εγώ, πάντως, καταλαβαίνω τον πόνο των πασόκων και το παραδέχομαι. Παιδιά τους είναι το κηφηναριό που βολεύτηκε στο Δημόσιο και το έφερε στα μέτρα τους. Τα πονάνε, όσο κι αν αυτά έχουν από καιρό παρασυρθεί με τις κακές παρέες στον ΣΥΡΙΖΑ και περιφρονούν τους γονείς τους. 

Επίσης, τη μηχανή, δηλαδή το κόλπο της πολιτικής κυριαρχίας μέσω της υπερδιόγκωσης του Δημοσίου, πάλι αυτοί του ΠΑΣΟΚ την έστησαν. 

Επόμενο είναι να θέλουν να την κρατήσουν, τους πληγώνει εξίσου είτε να αφήσουν την επιχείρηση να την πάρει η τράπεζα του ΣΥΡΙΖΑ είτε να την καταστρέψουν οι ίδιοι με τα χέρια τους, βοηθώντας στην εισαγωγή της αξιοκρατίας. Δεν έχει συμβεί να δείτε ποτέ πώς ένας επιχειρηματίας πονάει την επιχείρηση που έστησε με κόπους και θυσίες; Ε, κάπως έτσι συμβαίνει και με τους πασόκους εν σχέσει με το Δημόσιο τον τελευταίο καιρό. 

Στην πράξη, βέβαια, η προσέγγιση ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία ελπίδα να δελεάσει πίσω τους παλιούς πελάτες. Γιατί, ας πούμε, ο δημόσιος υπάλληλος να επιλέξει εκείνον που τον εκλιπαρεί να ανεχθεί κάποιες απολύσεις συμβολικού χαρακτήρα και όχι τον άλλον, που του υπόσχεται ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση, ούτε καν των πλαστογράφων;
Από το άρθρο, «Η απειλή της πασοκικής “κανονικότητας”», του Στεφ.Κασιμάτη kathimerini.gr 5.19.14.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου