Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΟΖ οι Τούρκοι και οι Φαύλοι


Η Τουρκία προχώρησε στην υλοποίηση των απειλών της για έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), αποστέλλοντας το ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayreddin Pasa, συνοδευόμενο από 2 υποστηρικτικά σκάφη και πολεμικά πλοία. 

Την 15.10.14 η Τουρκία είχε εκδώσει αγγελία προς ναυτιλομένους για σεισμολογικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ από 20.10.14 μέχρι 30.12.14. Στην περιοχή ήδη διεξάγονται γεωτρήσεις από Ιταλική και Νοτιοκορεατική κοινοπραξία, που έχει αποκτήσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των περιοχών 2,3 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ (χάρτης), από την κυπριακή κυβέρνηση. Τις διαμαρτυρίες της Κύπρου οι Τούρκοι τις γράφουν στα παλιά του τα παπούτσια, οι οποίοι δια του (νέου) πρωθυπουργού τους Νταβούτογλου διαμηνύουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα στην κυπριακή ΑΟΖ, γιατί έχουν συνάψει συμφωνία με την «τουρκική δημοκρατία βορείου Κύπρου».

Η Τουρκία από την 27.4.2012 έχει δημοσιεύσει στην εφημερίδα της κυβέρνησης της, τη χορήγηση 5 αδειών για έρευνες υδρογονανθράκων στην τουρκική εταιρεία ΤΡΑΟ σε θαλάσσιες περιοχές (χάρτης) από τα ανατολικά/νοτιοανατολικά παράλια της Κρήτης  – νοτιοανατολικά Καρπάθου – Ρόδου μέχρι τα νοτιοδυτικά παράλια της Κύπρου. Η Τουρκία με αυτή της την ενέργεια δεν αναγνωρίζει ΑΟΖ στο Καστελόριζο την Κάρπαθο, τη Ρόδο και την… Κρήτη. Τώρα βλέπουμε να γίνονται οι παράνομες έρευνες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, έπεται η σειρά της Ελλάδος… 

Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και αδυνατεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Στο μόνο που ελπίζει είναι η βοήθεια των συμμάχων της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.Βέβαια ένα σοβαρό κράτος δεν περιμένει βοήθεια από ξένους, στηρίζεται βασικά στις δικές του δυνάμεις. Αυτό κάνουν οι Τούρκοι και… γράφουν τους πάντες (κατοχή σχεδόν μισής Κύπρου, διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος κλπ.). Το σάπιο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης δεν φαλίρισε μόνο το κράτος, αλλά και εξασθένισε την άμυνα της χώρας, υπονομεύοντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της.
Και οι «μάγοι» του ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται, τάζουν να σχίσουν τα μνημόνια και να διώξουν τους συμμάχους (ΝΑΤΟ – ΕΕ). Δεν θα υπάρξει καλύτερη ευκαιρία για τον πονηρό, υπομονετικό Τούρκο….  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου