Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Επικίνδυνοι Άχρηστοι


H προσήλωση του κ, Δρίτσα στην αντινατοϊκή απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξωπραγματική.
 (Κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει τι συνέβη όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υποχρεώθηκε το 1974, υπό τις συνθήκες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και του ενδεχομένου ελληνοτουρκικού πολέμου, να αποσύρει τη χώρα από το στρατιωτικό σκέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας. Η Τουρκία έσπευσε να καλύψει το «κενό», επιδιώκοντας στρατιωτική επικυριαρχία στο Αιγαίο. Έτσι, κανένα ελληνικό κόμμα, τότε, δεν αγνόησε ούτε αντιτάχθηκε «σθεναρά» στην ανάγκη επανένταξης της χώρας στο στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας.) 

Ασφαλώς, ο επίδοξος υπουργός Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και οι ομόδοξοί του στο κόμμα δεν αγνοούν την πραγματικότητα. Απλώς κυριαρχούνται από ιδεοληψίες και δογματισμούς. Συγχέουν το επιθυμητό με το εφικτό και αναγκαίο. Φυσικά, τούτο συμβαίνει επί δεκαετίες και με το ΚΚΕ.
Από το άρθρο, «Η ομαλή ή ανώμαλη προσγείωση Τσίπρα;», του Στάμου Ζούλα kathimerini.gr 7.9.14.

Leonidas: Ο αρθρογράφος δεν αναφέρει, ότι το ολέθριο εγκληματικό λάθος του «εθνάρχη», δεν διορθώθηκε με την επανένταξη της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ, γιατί η χώρα μπήκε με τους όρους της Τουρκίας, χάνοντας για πάντα την αεροπορική και ναυτική συμμαχική διοίκηση του Αιγαίου, με ότι ακολούθησε από τότε με τις αναβαθμισμένες διεκδικήσεις της Τουρκίας στον αέρα, στη θάλασσα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης της Γαύδου στα νότια της Κρήτης! 
Ας σημειωθεί εδώ, ότι κανείς δεν υποχρέωσε τον "εθνάρχη" Κ. Καραμανλή να βγάλει τη χώρα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Απλά ήταν μια λαϊκίστικη πράξη του,  για εκτόνωση των ανόητων ψηφομαζών με καταστροφικές για τη χώρα συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου