Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η Τουρκία «Τρώει» την Ελληνική ΑΟΖ και η Ελλάς σε (Προεκλογική) Αφασία


Ενώ η χώρα ζει σε προεκλογικό παραλήρημα, την 27.4.12 δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της Τουρκίας η  χορήγηση 5 αδειών για έρευνες υδρογονανθράκων,  στην τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) σε θαλάσσιες περιοχές εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων,

* Που εκτείνονται από τα νοτιοδυτικά παράλια της Κύπρου μέχρι και τη Ρόδο,

* Περιλαμβάνοντας την ελληνική ΑΟΖ που ορίζεται από την…. Ανατολική Κρήτη, Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο, Καστελόριζο  και φθάνει μέχρι την…. Αίγυπτο «τρώγοντας» και την ΑΟΖ της Νοτιοδυτικής Κύπρου.

Η τουρκική εφημερίδα “Sabah” που αναφέρει τις εν λόγω άδειες για έρευνες των Τούρκων στις ελληνικές περιοχές, θριαμβολογεί:

*  «Είναι μια κίνηση που θα εκνευρίσει του Έλληνες. Με τις νέες άδειες δόθηκε απάντηση στην Ελλάδα, η οποία ισχυρίζεται πως έχει δικαίωμα ερευνών στη Μεσόγειο λόγω της ύπαρξης νήσων 12 τετρ. χιλιομ.».

* «Η Τουρκική εταιρεία πετρελαίου έχει άδειες μέχρι τη Ρόδο και τα σύνορα με την Αίγυπτο και ακόμα δυτικά της Κύπρου. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ανέφεραν πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι σεισμικές έρευνες στην περιοχή».

*  «Η Άγκυρα έδωσε απάντηση στις έρευνες της Κύπρου σε συνεργασία με το Ισραήλ στη Μεσόγειο αλλά και στην Ελλάδα, που υποστηρίζει πως έχει δικαιώματα στη Μεσόγειο».

Το ελληνικό ΥΠΕΞ αντέδρασε, ως συνήθως με «σκληρή» ανακοίνωση…

Οι Τούρκοι ευθέως πλέον δεν αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα ΑΟΖ στην Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο και οι δικοί μας μέσα στον προεκλογικό, (καρεκλο-διεκδικητικό), «πυρετό» τους έχουν αφήσει τους Τούρκους να αλωνίζουν.

Ούτε καν αναφέρεται στον προεκλογικό τους λόγο, (από κανένα κόμμα -κομματίδιο), η τελευταία προκλητική παράνομη ενέργεια των Τούρκων σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος.

Τόσο ξευτίλες, (οι πολιτικοί αρχηγοί), που δεν συμφωνούν ούτε στο να συζητήσουν, (debate), μεταξύ τους ενώπιον του λαού. Ποιος να ασχοληθεί με τους Τούρκους….

Το πιο εφιαλτικό σενάριο:

* Μια Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός δυτικών συμμάχων, ψάχνοντας το…. «ξανθό γένος», τον Κιμ Γιονγκ Ούν, ή τον Τσάβες για να συνετίσει τους Τούρκους!

Αυτό το σενάριο το έχουν στο μυαλό τους οι υποψήφιοι ΧΗΨ, (Χρήσιμοι Ηλίθιοι Ψηφοφόροι);;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου