Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ελλάς της…….. Ξεφτίλας (Α΄)


Η Αυστρία και η Πορτογαλία, χώρες σχεδόν ίδιες με μας σε πληθυσμό, λειτουργούν με 100.000 δημοσίους υπαλλήλους η πρώτη και με 300.000 η δεύτερη, ενώ εμείς «χρειαζόμαστε» 750.000.

Στους 750.000 πρέπει να προστεθούν και άλλοι 400.000, υπηρετούντες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Δήλωση υπουργού παιδείας Διαμαντοπούλου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΦΛΑΣ την 22.2.10 :

Υπάρχουν 18.000 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο Δημόσιο και 4.500 που πληρώνονται αλλά δεν πάνε στη δουλειά τους επικαλούμενοι …….ψυχολογικά προβλήματα!!!!!!!!

Το ίδιο συμβαίνει και με 5.000 «αποσπασμένους» νοσηλευτές.

Όμως η ΟΛΜΕ και οι οργανώσεις των νοσηλευτών απαιτούν χιλιάδες νέους διορισμούς, για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων !!!!!!!!

Υπάρχουν περίπου 6.000 δημοτικές επιχειρήσεις. Σε δήμο στην περιοχή της Μαγνησίας με περίπου 2.500 κατοίκους είχαν συσταθεί 25(!!) δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, στις οποίες ο δήμαρχος είχε διορίσει τους πάντες.

Μόνο την τελευταία τριετία οι ζημιές των δημοτικών επιχειρήσεων, που επιχορηγούνται κυρίως από το κράτος, αυξήθηκαν κατά 65%.

Οι εν λόγω «επιχειρήσεις» αποτελούν τους φορείς στους οποίους καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα διαφθοράς, κακοδιοίκησης και ρουσφετολογικών προσλήψεων, κυρίως συμβασιούχων, με την παράκαμψη του ΑΣΕΠ.

Σε ένα καποδιστριακό δήμο της «παλαιάς Ελλάδος» με 7.500 κατοίκους και 50 δημοτικούς υπαλλήλους, λίγο μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, προστέθηκαν και άλλοι 22 υπάλληλοι!

Έχουν υπογράψει σύμβαση 18 μηνών, απασχολούνται τέσσερις ώρες ημερησίως και αμείβονται με 400 ευρώ. Από αυτό το ποσό, το 80% καλύπτει το κράτος (πιθανόν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων...) και το 20% ο δήμος.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι νέοι υπάλληλοι δεν χρησιμεύουν σε τίποτε.

Δεν ξέρουν τη δουλειά, μα ούτε και έχουν τη διάθεση να τη μάθουν.

«Εδώ η κοινωνία είναι μικρή» εξηγεί ένας από τους καταγγέλλοντες. «Όταν σου έρχεται το κοριτσάκι με το μίνι, τις μπότες και το βαμμένο νύχι, δεν υπάρχει τρόπος να του πεις να πάρει το καρότσι και τη σκούπα και να βγει στους δρόμους...».

Προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται άδικα ούτε οι ίδιοι ούτε οι χρήσιμοι υπάλληλοι του δήμου, έχουν κανονίσει να πηγαίνουν στη «δουλειά» μέρα παρά μέρα, για οκτώ ώρες κάθε φορά.

Το ίδιο περίπου συμβαίνει και σε άλλους δήμους, αλλάζουν μόνο τα νούμερα των διορισμένων….

Πληροφορίες και από τα άρθρα της Καθημερινής 21.2.10: « Ο διεθνής διασυρμός και η αυτομαστίγωση» του Στάμου Zούλα και «Το κράτος ως... ευαγές ίδρυμα!» του Στέφανου Kασιμάτη. Το Βήμα 24.2.10: «Υπό απόλυση 35.000 δημοτικοί υπάλληλοι» του Δ. Νικολακόπουλου.

Αυτά και άλλα που θα ακολουθήσουν, αποτελούν τα έργα και τις ημέρες των πολιτικών της ρεμούλας, της λαμογιάς και της παρακμής, (όλων των κομμάτων), που από τη μεταπολίτευση μέχρι τώρα «κατόρθωσαν» να εκμαυλίσουν το λαό και να καταστήσουν τη χώρα μας χλεύη της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

1 σχόλιο:

  1. μπαβο πολλη σοστα ολα αυτα που γραφετε να συνεχισετε να λεγετε την αλλειθια στο ελλινικο λαο σας ευχαριστο παρα πολλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή