Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

"Ελληνορωσική Φιλία"

Η είδηση: Oι Ρώσοι πραγματοποίησαν την 9/1/09 στην Ανατολική Μεσόγειο κοινή ναυτική άσκηση με τους Τούρκους με την ονομασία «Τurrus2009» με τη συμμετοχή ρωσικού αντιτορπιλικού, τουρκικής φρεγάτας και άλλων ναυτικών μονάδων. Οι Ρώσοι διεξήγαγαν πιο πριν ασκήσεις εντός του FΙR Αθηνών με άδεια των ελληνικών αρχών. Με την κοινή άσκησή τους με την Τουρκία, αναβαθμίζουν την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο, και τηρούν ίσες αποστάσεις από την Αθήνα και την Άγκυρα. Με την Τουρκία πραγματοποίησαν κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης και επικοινωνίας και στον Πειραιά έστειλαν για «επισκέψεις» τα πολεμικά πλοία τους. Όμως η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου, το αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσοφ», ελλιμενίστηκε στη μεγαλύτερη ναυτική βάση της Τουρκίας στο Αιγαίο στο Ακσάζ.
Το σχόλιο: Η Ρωσία είναι μια υπερδύναμη που εξυπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα της. Οι Ρώσοι είναι για τους Ρώσους, οι Τούρκοι είναι για τους Τούρκους. Οι Έλληνες είναι για τους Έλληνες; Εννοώ μπορούμε να καταλάβουμε ότι αν δεν υπερασπίσουμε εμείς τη χώρα μας κανείς άλλος δεν θα το κάνει για μας;
Ας λάβουν τα μηνύματα αυτά επιτέλους οι αιθεροβάμονες πολιτικοί μας, που πιστεύουν ότι θα μας σώσουν από την επιθετικότητα της Τουρκίας, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ η Αμερική, η Ρωσία ή η Ουγκάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου