Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Δόγμα Πούτιν (και Ερντογάν)

Τελευταία, (αν και ποτέ δεν έπαψαν να απειλούν με χρήση πυρηνικών όπλων), όλο και πιο συχνά ο Πούτιν, (πέρα από τις σχεδόν καθημερινές, υβριστικές απειλές από τον πρώην πρόεδρο και πθ, νυν αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας Μεντβέντεφ), απειλεί με χρήση (τακτικών) πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, (αφήνοντας ανοικτή την χρήση και αλλού), βλέποντας ότι ο πόλεμος του, (τάχα ειδική στρατιωτική επιχείρηση), δεν τελειώνει, (προς όφελος της Ρωσίας), παρά (και) τις (κάποιες) πρόσφατες επιτυχίες επί του πεδίου στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας.

Χαρακτηριστικό δείγμα του αδιεξόδου που έχει περιέλθει η Ρωσία, είναι η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Βόρεια Κορέα, όπου (μεταξύ άλλων) ο Πούτιν υπέγραψε αμυντική συμφωνία, η οποία προβλέπει σε περίπτωση πολέμου οι δύο χώρες να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για την παροχή άμεσης στρατιωτικής βοήθειας.

Δηλαδή ο Πούτιν, (για να παίρνει όπλα και πυρομαχικά στον πόλεμο του στην Ουκρανία), ξέπεσε (ικέτης) να συμμαχήσει με ένα αδίστακτο κομμουνιστή δικτάτορα, που ενώ ο λαός του πεινάει, αυτός ξοδεύει τον κόπο του λαού του σε πυραύλους και κάθε είδους εξοπλισμούς συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών.

Συμπερασματικά το… δόγμα Πούτιν: Ή κερδίζει στην Ουκρανία, ή καταστρέφεται όλος ο κόσμος με πυρηνικό πόλεμο. Και ποιος θα τον σταματήσει στην Ουκρανία αν πιάσει ο εκβιασμός;

Υπενθυμίζεται, (ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα), ότι ο Ερντογάν, (…μίνι Πούτιν - εξοπλίζει συνεχώς την Τουρκία - με βλέψεις σε Θράκη, ακόμη και Θεσσαλονίκη, νησιά - «καταπιεσμένη τουρκική» μειονότητα, «γαλάζια πατρίδα» κλπ), ακολουθεί ένα παρόμοιο αναθεωρητικό… αφήγημα, (Πούτιν – Ρώσοι/ρωσόφωνοι στην ανατολική Ουκρανία). 

Η μόνη τους διαφορά (Πούτιν - Ερντογάν) είναι ότι η Τουρκία (καραδοκεί και) δεν έχει επιτεθεί (ακόμα) στην Ελλάδα. 

Νίκη του Πούτιν στην Ουκρανία και απόσπαση εδαφών δια των όπλων θα σημάνει νίκη του ισχυρού, του αναθεωρητισμού και ήττα της διεθνούς νομιμότητας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. 

Γιατί να μην τον μιμηθεί ο Ερντογάν, που διεκδικεί την μισή Ελλάδα;

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

…Καθαρίστριες (της Τουρκίας)


Η Ελλάδα και η Τουρκία κατέρχονται με… κοινό ψηφοδέλτιο για τις δυο από τις τέσσερις θεσμικές θέσεις του ΟΑΣΕ* στις επικείμενες εκλογές, διεξάγοντας κοινή προεκλογική εκστρατεία για να εξασφαλίσουν την στήριξη από τα άλλα κράτη.

Η Τουρκία διεκδικεί την θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΑΣΕ, με τον Φεριντούν Σινιρλίογλου**, και η Ελλάδα διεκδικεί τη Διεύθυνση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την κα Μάνια Τελαλιάν, νομικό (εργάσθηκε ως επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΞ μέχρι το 2020 και στη συνέχεια ήταν συνεργάτης του πθ κ. Μητσοτάκη).
 
Άλλο ένα ξέπλυμα της Τουρκίας, (και στα... μουλωχτά - ακούστηκε η... επιτυχία από τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ;), η πρόταση/υποστήριξη (από κοινού) από την Ελλάδα (τον χρήσιμο ηλίθιο ραγιά) για την ανώτατη θέση του ΟΑΣΕ*, (και την Ελλάδα με ένα... γραφειάκι) με γνωστό το ιστορικό της Τουρκίας (και του Ερντογάν) συνεχούς παραβίασης (όλων των τομέων αρμοδιότητας του οργανισμού (ΟΑΣΕ)***.
Ως που θα φθάσει ο ξεπεσμός για τα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία, και το δούλεμα από τα τουρκικά ΜΜΕ (Hurriyet για τους «κοινούς» υποψηφίους Ελλάδας – Τουρκίας στον ΟΑΣΕ: «Κίνηση έκπληξη»), δια χειρός (του υποτακτικού του σουλτάνου) Γεραπετρίτη και (του Φιντάν που τον… πουλάει και τον αγοράζει).

* Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που ιδρύθηκε το 1975, είναι ο μεγαλύτερος διακρατικός οργανισμός για τη διαφύλαξη της ασφάλειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ελευθερία του τύπου, την δίκαιη και ελεύθερη διεξαγωγή εκλογών και έλεγχο της διάδοσης όπλων.

** Ο Φεριντούν Σινιρλίογλου (σκληροπυρηνικός στα ελληνοτουρκικά) ως πρέσβης της Τουρκίας στον ΟΗΕ είχε καταθέσει τις επιστολές που στηρίζουν ο δόγμα της «γαλάζιας πατρίδα» (κυριαρχία στο μισό Αιγαίο και όλη την ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Κύπρο, μη αναγνωρίζοντας δικαιώματα υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ νησιά συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης), και αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας επί των νήσων στο ανατολικό Αιγαίο λόγω στρατικοποίησης τους.

*** Η Τουρκία περιφρονεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, (πολιτικά, θρησκευτικά, εκπαιδευτικά, ελευθερίας του λόγου κλπ), με φυλακίσεις χιλιάδων ανθρώπων, (πολιτικών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, δημοσίων υπαλλήλων, επιχειρηματιών, δικηγόρων, καλλιτεχνών, κ.α.), που είναι αντίθετοι με το καθεστώς (Ερντογάν), με αυθαίρετες συλλήψεις περί «τρομοκρατίας», προδοσίας κλπ. Ελέγχει το σύνολο των ΜΜΕ με συστηματική λογοκρισία που επιβάλλεται με διάφορους νόμους και προεδρικά διατάγματα. Η δίκαιη και ελεύθερη διεξαγωγή εκλογών στην Τουρκία, ιδίως μετά το πραξικόπημα του 2016, δεν υπάρχει. Το παράνομο εμπόριο όπλων… ανθεί, με την ανάμειξη του τουρκικού κράτους και της οικογένειας Ερντογάν, (όπως η παράδοση όπλων από την ΜΙΤ σε ισλαμιστικές οργανώσεις της Συρίας, Αλ Κάιντα, Ισλαμικό Κράτος, κλπ).

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Νικητές οι... σφαλιάρες και η αποχή


Η ΝΔ ύστερα από 5 χρόνια διακυβέρνησης, (και ενός έτους από τις εθνικές εκλογές) δέχεται μια γερή εκλογική… σφαλιάρα (πέφτοντας κάτω από το 30%), επειδή εκτός των άλλων, (ελέγχου ακρίβειας αγαθών, προβληματικού συστήματος υγείας κλπ):

- Συνεχίζει την (εθνικά θανάσιμη) προσέγγιση με την Τουρκία, η οποία πρόσφατα για το κάνει πιο… λιανά στην Ελλάδα συμπεριέλαβε στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων με την ονομασία «αιώνας της Τουρκίας», την διδασκαλία της «γαλάζιας» πατρίδας, της πατρίδας των «αιθέρων» και το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Έτσι φανατίζει (από… κούνιας και) την νεολαία της, (δύο Ελλάδες σε πληθυσμό), που θα μεγαλώνει με το όραμα διαμελισμού της Ελλάδος, ενώ η κυβέρνηση κοιμάται στα «ήρεμα νερά», που τους «εξασφαλίζουν» οι ηλίθιες χαρούλες των ελληνοτουρκικών συναντήσεων.

- Δεν έχει εμπεδώσει αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες με καλπάζουσα την εγκληματικότητα και την μαθητική βία, (δεν έχει τολμήσει ούτε να εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας CCTV, όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου).

- Δεν έχει βάλει τάξη στα (ξέφραγα αμπέλια ) πανεπιστήμια, και γενικά στην παιδεία με τον δικό της συνδικαλισμό ανεξέλεγκτο, (να συμπράττει ακόμα και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και να αποτελεί τροχοπέδη στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

- Αντίθετα είχε προτεραιότητα - κατάφερε να… αποκαταστήσει με γάμους… συν τέκνοις τους ΛΟΑΤΚΙ+, αντί να στηρίξει την ελληνική οικογένεια που συρρικνώνεται και τείνει να εξαφανιστεί.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τα show του αρχηγού του, δεν έπεισε τους Έλληνες ότι, ο ίδιος, ο σύζυγος του και ο σκύλος τους αποτελούν… οικογένεια και έφαγε κι αυτός την εκλογική σφαλιάρα - κάτω από το προηγούμενο κατώτατο εκλογικό αποτέλεσμα του (ΣΥΡΙΖΑ).

Το ΠΑΣΟΚ παρά την μικρή αύξηση των ποσοστών του δεν κατόρθωσε να… νεκραναστήσει το παλιό καλό… ΘΑΣΟΚ (άλλη σφαλιάρα) και να ξεπεράσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι θλιβερό και απογοητευτικό (το γεγονός ότι) οι κερδισμένοι των ευρωεκλογών είναι η Ελληνική Λύση, (του… προσωπικού επιστολογράφου του Χριστού και πωλητή κηραλοιφών… καράφλας και πασών ασθενειών), και το... ποίμνιο (του Βελόπουλου) να στέλνει στην Ευρωβουλή απόφοιτο δημοτικού 76χρονη συνταξιούχο κτηνοτρόφο χασάπισσα, (προφανώς γιατί ήταν... πρώτη αλφαβητικά στο ευρωψηφοδέλτιο)!
 
Καθώς επίσης και το ΚΚΕ, (παγκόσμια… πρωτοτυπία ύπαρξης σε δημοκρατικές χώρες) του εκπροσώπου του Στάλιν… επί της γης. 

Ακόμη και το κόμμα (υποτίθεται αξιών) ΝΙΚΗ εξέλεξε ηθοποιό τηλεπαρουσιαστή, ενώ είχε στο ψηφοδέλτιο της προσωπικότητες άξιες για την Ευρωβουλή, κατάντια.

Σημειώνεται ότι, στις προεκλογικές διαφημιστικές εκστρατείες και συζητήσεις όλων των κομμάτων για τις ευρωεκλογές, αυτά που δεν συζητήθηκαν ήταν τα ευρωπαϊκά θέματα, και πως επηρεάζουν τις τύχες του ελληνικού λαού. 

Ο αγώνας τους αφορούσε ΜΟΝΟ το ποσοστό ψήφων και το μοίρασμα των ευρωπαϊκών καρεκλών, για τούτο και η απαξίωση του συνόλου του πολιτικού συστήματος με την αποχή-απέχθεια του λαού από την κάλπη στο περίπου 60%.

Απομένουν 3 χρόνια διακυβέρνησης για την ΝΔ και τον πθ κ. Μητσοτάκη, καλά θα κάνουν να εκτιμήσουν σωστά τι έφταιξε και καταποντίστηκαν, να πράξουν τα δέοντα για την πατρίδα και τους Έλληνες, για να μην μονοπωλούν άλλοι τον πατριωτισμό, την έννομη τάξη και τις αξίες της ελληνικής οικογένειας, διαφορετικά η αλαζονεία του 41% που …κόντυνε στο 28% δεν θα έχει φρένο.