Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Επικίνδυνοι συνειρμοί…


Κουίζ:
Ο Ντόναλτ Τραμπ(1) αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, γιατί να αποτρέψει μια επίθεση της Τουρκίας (του Ερντογάν που θαυμάζει) εναντίον της Ελλάδος, που εκπληρώνει μεν τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς το ΝΑΤΟ, αλλά δεν ανταποκρίνεται επαρκώς(2) σε συμμετοχή της σε επιθετικές επιχειρήσεις, (που σημαίνει και απώλειες μάχης);

(1) Ο Τραμπ πρώην πρόεδρος (και πιθανός επόμενος) των ΗΠΑ είπε σε προεκλογική του ομιλία, ότι δεν θα βοηθήσει χώρες του ΝΑΤΟ, (σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση), που δεν εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (προς το ΝΑΤΟ) και μάλιστα …προέτρεψε(3) τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να επιτεθεί σε αυτές τις χώρες (του ΝΑΤΟ). Ο Τραμπ με αυτή του δήλωση δείχνει πόσο αφελής, ανεύθυνος και επικίνδυνος είναι για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Νομίζει ότι η Αμερική είναι πολύ μακριά για να κινδυνεύσει, αν ηττηθούν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ. Αν ο Χίτλερ δεν έχανε τον πόλεμο στην Ευρώπη, (και λόγω της συμμετοχής των ΗΠΑ), στον 2ΠΠ, ο πόλεμος θα (ήταν πολύ πιθανό να) μεταφερόταν στην αμερικανική ήπειρο.
(2) Η Ελλάδα συμμετέχει σε… τριτεύοντες αποστολές υποστήριξης ΝΑΤΟικών επιχειρήσεων, (αποστολές διατήρησης ειρήνης, ...στρατοπεδίας με ΜΧ για δρόμους - στήσιμο σκηνών, κάποιο νοσοκομείο εκστρατείας κλπ).

(3) Ας αναρωτηθούν, (αν κινδυνεύει η Ελλάς), όσοι (εξακολουθούν να) υποστηρίζουν τον Πούτιν που 2 χρόνια τώρα θυσιάζει δεκάδες χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες στον αιματηρό πόλεμο του να υποδουλώσει την Ουκρανία, και όσους εξακολουθούν να υποστηρίζουν τον Τραμπ, που είναι θαυμαστής του Πούτιν και του Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου