Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Το συμφέρον της πατρίδας

Ο πθ κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας δηλαδή περίπου σε 1 χρόνο. Μέχρι τώρα όλα τα κόμματα, (ως κυβέρνηση σκόπιμα - χωρίς να υπάρχει θεσμική δέσμευση για εξάντληση 4ετίας), διενεργούσαν εκλογές όταν έκριναν ότι είχαν τις περισσότερες πιθανότητες επανεκλογής τους, (αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην οικονομία και την γενική κατάσταση της χώρας). 

Ιδίως το προσεχές χρονικό διάστημα, 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή και προεκλογικός καθοριστικός χρόνος για τον Τούρκο πρόεδρο, (για την πολιτική και προσωπική του επιβίωση), ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδος από τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας.

Ο παραπάνω χάρτης δόθηκε ως δώρο στον Μπαχτσελί (καμαρώνει για τον χάρτη) κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, από τον αρχηγό των γκρίζων λύκων Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, ο οποίος αναφέρει στο twitter: «Ο ηγέτης μας, κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία μας. Ο Θεός να τον ευλογεί και να του δώσει μακροζωία». Το γεγονός αυτό κακώς (φαίνεται να) υποβαθμίζεται, (δεν κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης μέχρι τώρα, κλπ), καθόσον ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δεν θα βρισκόταν στην εξουσία, αν δεν είχε την στήριξη των εθνικιστών του συγκυβερνήτη Μπαχτσελί.

Οι διπλές εκλογές που αναγκαστικά θα γίνουν λόγω του… κόλπου Τσίπρα, (της απλής αναλογικής για να «εξασφαλίσει» το πολιτικό… τομάρι του), απαιτούν ελάχιστο χρόνο πάνω από 2 μήνες και οι δεύτερες εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση, θα ήταν μια ιδανική κατάσταση για την Τουρκία, για επιθετικές ενέργειες (επί του πεδίου) κατά της Ελλάδος.

Μπράβο λοιπόν στον πθ κ. Μητσοτάκη που έβαλε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το συμφέρον του κόμματος του, υπουργών, στελεχών και του ιδίου πολιτικού μέλλοντος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου