Χθες, (9 Σεπτεμβρίου, ημέρα που το 1922 εισέρχεται στην Σμύρνη το τουρκικός στρατός) σε συνέδριο που οργάνωσε το επίσημο τουρκικό κράτος με θέμα «η Θάλασσα των Νήσων» (έτσι λένε τώρα το Αιγαίο) με την συμμετοχή του προέδρου Ερντογάν, του ΥΕΘΑ Ακάρ και της ηγεσίας των ΕΔ, αναπτύχθηκαν όλες οι διεκδικήσεις σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος (FIR, χωρικά ύδατα, εναέριος χώρος, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, αποστρατικοποίηση νήσων, αμφισβήτηση κυριαρχίας νήσων, «καταπίεση τουρκικής» μειονότητας, υπόθαλψη τρομοκρατίας του PΚΚ, FETO κλπ.), παρουσιάζοντας την Τουρκία σαν θύμα της… επιθετικότητας της Ελλάδος. Οι διακηρύξεις συνοδεύτηκαν και από απειλές του τύπου ότι με αυτές τις («επιθετικές») ενέργειες (Ελλάδος) οι Έλληνες θα υποστούν τις συνέπειες που υπέστησαν στην Μικρασιατική καταστροφή του 1922.
Η Τουρκία του Ερντογάν προσπαθεί να προσεγγίσει την κυβέρνηση Μπάϊντεν των ΗΠΑ και να κλείσει όλα τα μέτωπα αντιπαράθεσης που είχε με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Γαλλία, ακόμα και με το Ισραήλ. Έτσι θα έχει μικρότερα εμπόδια στα σχέδια διαμελισμού της Ελλάδος. Ένας ορατός κοντινός ορίζοντας (επιθυμητός) του σουλτάνου» επέκτασης της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος) είναι το 2023, 100 χρόνια από την ίδρυση του τουρκικού κράτους από τον Κεμάλ, τον οποίο θέλει να ξεπεράσει και αντικαταστήσει με τον εαυτό του.
Η κυβέρνηση, (εκτός από τους διπλωματικούς μαραθωνίους, τις εκκλήσεις σε συμμάχους και κάποιες ενέργειες για τον επανεξοπλισμό των ΕΔ), καθυστερεί πολύ στην προμήθεια/ναυπήγηση των νέων φρεγατών, και έχει κάνει ελάχιστα όσον αφορά την επάνδρωση των ΕΔ (σε μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό), η δε... μαϊμού (9 έως 12) αύξηση θητείας, ελάχιστα θα αλλάξει την κατάσταση.
Στο παραπάνω συνέδριο της Τουρκίας, ούτε καν απαντήθηκαν (από κυβερνητικές αρχές) οι ξεκάθαρες εχθρικές διεκδικήσεις και απειλές, ούτε κοινοποιείται στον ελληνικό λαό η σοβαρότητα και εγγύτητα χρονικά σοβαρών επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας εις βάρος της ακεραιότητας της Ελλάδος.
Προς το παρόν στο πλαίσιο του… βολέματος καρεκλών, αρκείται (ο πθ) στο να παρουσιάζει (πάλι) το νέο, μικρό και… ευέλικτο υπουργικό σχήμα των… 60 υπουργών, με επιπλέον ίδρυση υπουργείου Πολιτικής Προστασίας (με υπουργό και υφυπουργό), όπου τα σοβαρά κράτη έχουν αρμόδια κρατική υπηρεσία με επικεφαλής κρατικό υπάλληλο.
Θα ξυπνήσει (εγκαίρως) η κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα και ο λαός, πριν είναι πολύ αργά και ζήσει ένα νέο (χειρότερο) 1922;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου