Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Αν θέλεις Ειρήνη…

Ίσως για πρώτη φορά εντός Τουρκίας διατυπώθηκαν ξεκάθαρα από την ελληνική πλευρά δια του ΥΠΕΞ κ. Δένδια όλες οι παράλογες και παράνομες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ως απάντηση στην διατύπωση τους από τον ομόλογο του κ. Τσαβούσογλου, στην κοινή τοποθέτηση τους για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις χθες στην Άγκυρα. 

 Μπράβο λοιπόν στον κ. Δένδια και στην κυβέρνηση για την πρέπουσα εθνικά αξιοπρεπή στάση της, που στοιχειοθετεί δημοσίως την επιθετική στάση της Τουρκίας, στέλνοντας το μήνυμα και προς τους εταίρους και συμμάχους σε ΕΕ - ΝΑΤΟ. 

Αυτή βέβαια η δημόσια αντιπαράθεση δείχνει το ατελέσφορο των όποιων συζητήσεων με την Τουρκία, η οποία δεν κρύβει τις επιδιώξεις για τον διαμελισμό της Ελλάδος - Κύπρου και την υποταγή του Ελληνισμού. 

Ακόμα και μια μέρα πριν την συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Τούρκο πρόεδρο και ΥΠΕΞ, ο Ερντογάν σε ομιλία του αναφέρθηκε στην «ισχύ» του τουρκολιβυκού μνημονίου και την ετοιμότητα της Τουρκίας για έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, περιλαμβανομένης της ΑΟΖ του μνημονίου με την Λιβύη. 

Η συνέχιση των όποιων επαφών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, έχει κάποιο νόημα μόνο για κέρδος χρόνου για τον επανεξοπλισμό των ΕΔ και την προετοιμασία του λαού για την αντιμετώπιση της Τουρκίας. 

Οι 9 ή 12 μήνες (κοροϊδία) θητεία στον Στρατό Ξηράς και ο αποπροσανατολισμός του λαού, (πορείες για τον Κουφοντίνα, το νομοσχέδιο για την παιδεία, οι καταλήψεις πανεπιστημίων για την φύλαξη των πανεπιστημίων και σχολείων για τα τεστ covid) , δεν βοηθάνε προς αυτήν την κατεύθυνση, και δεν στέλνουν το κατάλληλο μήνυμα προς την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου