Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

…Τραμπουκίζουν (πάλι)

Ο Τούρκος ΥΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις σήμερα του σε τουρκική μονάδα στην Λιβύη... ξεσάλωσε, δήλωσε (μεταξύ άλλων) για την Ελλάδα και τους Έλληνες: «Παρόλα τα προβλήματά του, παρόλο που δεν έχει να φάει, να πιει, να ντυθεί, παρά τη μείωση των μισθών και του κόστους ζωής του ελληνικού λαού, έχουν επιδοθεί σε μια ξέφρενη μόδα εξοπλισμών. Αγοράστε όσα πλοία, αεροπλάνα και υποβρύχια θέλετε, δεν φτάνουν! Δεν φτάνουν! Ότι είναι να συμβεί στον αγαπητό ελληνικό λαό, θα συμβεί». 

Αυτοί είναι οι Τούρκοι, έτσι ήταν πάντα. Υβριστές και υπερόπτες, αφού επί δεκαετίες οι Έλληνες τρώγονταν μεταξύ τους και οι πολιτικοί ταγοί τους φρόντιζαν μόνο για την νομή της εξουσίας.

Ενώ η Τουρκία γιγαντώνονταν οικονομικά και στρατιωτικά η Ελλάδα μαράζωνε, δεν μπορούσε να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα (12νμ, υφαλοκρηπίδα ΑΟΖ) και τώρα κινδυνεύει με ακρωτηριασμό της εθνικής της κυριαρχίας.

Στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής η κυβέρνηση συμφώνησε στην σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης για την ανατολική Μεσόγειο. Δηλαδή σε μια διάσκεψη όπου η Μάλτα, η Ιταλία, η Ισπανία κλπ θα… (συν)αποφασίσουν ποια δικαιώματα ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ θα δοθούν στην Τουρκία, (λέγεται ότι το ΥΠΕΞ δεν συμφωνούσε, (για την διάσκεψη), αλλά το… άδειασε ο Μητσοτάκης). ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ!

Καμία διάσκεψη δεν πρέπει να υπάρξει για τον διαμερισμό των κυριαρχικών («ιματίων») δικαιωμάτων της Ελλάδος και καμία διερευνητική επαφή με τους τραμπούκους υβριστές Τούρκους. 

Ταχύτατα οι εξοπλισμοί – αύξηση της ισχύος στις ΕΔ, εγρήγορση του ελληνικού λαού και ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας της χώρας, το μόνο που καταλαβαίνουν οι Τούρκοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου