Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

..Λύθηκε.. (ο Ερντογάν) Mαζέψτε τον..


Ήθελε να «πετάξει» στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες (κυρίως) από τον Έβρο. Τους οπλίζει με μολότοφ, με εργαλεία κοπής των συρματοπλεγμάτων και δακρυγόνα, (που τα ρίχνουν και οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες) για να διασπάσουν τον φράκτη των συνόρων, δεν του βγαίνει και κατηγορεί τους Έλληνες «Ναζί» που σκοτώνουν, ληστεύουν και ξεβρακώνουν αυτούς που προσπαθούν να μπουν στην χώρα παράνομα, ενώ ο ίδιος δημιουργεί (και νέα) κύματα προσφύγων με την εισβολή του στην Συρία.

Στον αέρα στέλνει F16 στον Έβρο, που υπερίπτανται ελληνικού εδάφους σε χαμηλή πτήση με κίνδυνο κατάρριψης ελληνικού ελικοπτέρου.

Στην θάλασσα είναι η δεύτερη περίπτωση που σκάφος του τουρκικού λιμενικού καταδιώκει και προσπαθεί να βυθίσει σκάφος του ελληνικού λιμενικού (προκαλώντας του φθορές). Ο ίδιος ο σουλτάνος λέει στο τουρκικό κοινοβούλιο ότι από εδώ και πέρα θα καταδιώκονται οι Έλληνες και θα το βάζουν.. στα πόδια..


Λόγω της έξαρσης της ασθένειας covid-19 κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την κατάσταση της υγείας των λαθροεισβολέων, (είτε από χερσαία ή θαλάσσια σύνορα) και ότι μπορεί αυτοί να αποτελέσουν υγειονομική βόμβα («βιολογικό όπλο») για την Ελλάδα, που έχει ήδη προβλήματα και προσπαθεί να αναχαιτίσει την ασθένεια. Έχει τονιστεί (και) αυτή η παράμετρος εναντίον του σουλτάνου;

Έχει επισημανθεί ότι δεν.. σπρώχνει λαθρομετανάστες στα σύνορα με την Βουλγαρία; Ο Ερντογάν δεν λέει ότι άνοιξε τα σύνορα για την Ευρώπη; Η Βουλγαρία δεν ανήκει στην ΕΕ, γιατί δεν τους στέλνει εκεί; Προφανώς γιατί θέλει να αποσταθεροποιήσει και να βλάψει την Ελλάδα με όπλο (σε πρώτη φάση) τους λαθρομετανάστες.

Η κυβέρνηση όπως έκανε (καλώς) με την φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και άλλαξε τακτική στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στα νησιά, πρέπει να απαντάει ανάλογα, (δυναμικά) στις προκλήσεις των Τούρκων. Οι ΕΔ μπορούν (και ξέρουν πως), και να μην το.. βάζουν στα πόδια, όπως ειρωνικά ισχυρίζεται ο σουλτάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου