Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Καμαρώστε τον…. Καταληψία (εν Δυνάμει Νέο Πρωθυπουργό της Μπανανίας)

Ο (καταληψίας από τα σχολικά του χρόνια) κ. Τσίμπλας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εννέα φοιτητές του Φυσικού Κρήτης, που διώκονται άδικα, γιατί μαζί με όλους τους συμφοιτητές τους διεκδίκησαν το αυτονόητο, να μη χαθεί το εξάμηνο. 

Η παραπάνω δήλωση του προέδρου του ΣΦΥΡΙΖΑ προκάλεσε την οργή των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον εγκαλούν στα παρακάτω:

 

* Οι αποκαλούμενες «κινητοποιήσεις» αφορούν την κατάληψη από μικρή μερίδα φοιτητών του κτιρίου του Τμήματος επί τέσσερις μέρες, πράξη παράνομη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ομαλής εξέτασης για το σύνολο των φοιτητών σε μερικά από τα μαθήματα της εξεταστικής.

* Η αποκαλούμενη «διεκδίκηση» των φοιτητών αφορά την απόφαση μερικών εξ αυτών να κρατήσουν βίαια σε ομηρεία 17 καθηγητές του Τμήματος Φυσικής επί δώδεκα ώρες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος. Η ομηρεία αυτή είχε ως σκοπό να εκβιάσει τους καθηγητές και να τους εξαναγκάσει να συμφωνήσουν με συγκεκριμένες υπαγορευμένες «αποφάσεις».

* Η αποκαλούμενη «άδικη δίωξη» αφορά την πειθαρχική τιμωρία αποκλεισμού από την εξέταση των μαθημάτων ενός εξαμήνου στους εν λόγω φοιτητές, τιμωρία η οποία ήταν αποτέλεσμα εφαρμογής του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης από τα συναρμόδια διοικητικά όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου