Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Γερμανική «Κατοχή»


Σκεφτείτε το απλά. Με ένα δίλημμα υποθετικό. Ας πούμε λοιπόν ότι χωρίζαμε την Επικράτεια σε δύο ζώνες «κατοχής». Η πρώτη με κυβέρνηση και Δημόσιο εντελώς ελληνικό. Η δεύτερη ολότελα Γερμανική. Με επικεφαλής την Μέρκελ την «άθλια» και μισητή.

Το ερώτημα καυτό. Εσύ. Ο οργισμένος. Ο τρελαμένος. Ο ταλαιπωρημένος. Ο άνεργος και ο απεργός. Εσύ λοιπόν. Αν οι Αρχές σου επέτρεπαν να διαλέξεις ανάμεσα σ' αυτά τα δυό. Και μάλιστα χωρίς η ζώνη η ελληνική να υποφέρει από κρίση οικονομική. Όπως ήταν η χώρα πριν από το 2008. 

Εσύ λοιπόν σε ποια «ζώνη» θα επιθυμούσες να δουλεύεις, να κυκλοφορείς και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου; Με αρχηγό Σαμαρά, Παπανδρέου, Βενιζέλο, Καραμανλή και όλο αυτό το αδιόρθωτο συρφετό ή στην ζώνη την αμιγώς γερμανική;

Θέλει και ρώτημα; Μα φυσικά χίλιες φορές με την Μέρκελ και με επιτελείο γερμανικό παρά με τον δικό μας το παρακμιακό, το διαπλεκόμενο και καταστροφικό πολιτικό μας προσωπικό.

Κατάλαβες τώρα κουφιοκεφαλάκη μου; Όσο και άσχετος και απληροφόρητος και νά' σαι. Όσο και να μισείς την μπότα την γερμανκή. Όσο και να παριστάνεις τον πατριώτη. Όσο και να πιστεύεις πως για όλα τα δεινά φταίει κυρίως η συνωμοσία η ευρωπαϊκή. Κατά βάθος, λοιπόν, ξέρεις.
 
Ότι, πρώτο, η γερμανική οικονομία είναι πραγματική. Ότι, δεύτερο, είναι παραγωγική. Ότι, τρίτο, οι θεσμοί στοιχειωδώς λειτουργούν. Ότι, τέταρτο, καταδιώκεται και τιμωρείται με συνοπτικές διαδικασίες η φοροδιαφυγή. Ότι, πέμπτο, η εργατικότητα, ο μόχθος, η αφοσίωση και η αποδοτικότητα βρίσκονται στο ρετιρέ του αξιακού συστήματος της Γερμανίας. Και ότι, έκτο, υπάρχει αξιοκρατία. 

Επομένως, το διά ταύτα απλό. Επειγόντως εδώ και τώρα η χώρα πρέπει πάση θυσία να αντιγράψει και να εφαρμόσει τις προδιαγραφές της Γερμανίας.

Πράγμα που σημαίνει κάτι το εντελώς «ανθελληνικό». Χίλιες φορές η Μέρκελ παρά να μας κυβερνάνε όλοι αυτοί που επί δύο χρόνια μαστιγώνανε τον σκληρά εργαζόμενο πολίτη έχοντας στο τσεπάκι τους το «στικάκι» της φοροκλοπής!

Από το άρθρο, «Μαστίγια», του Δ. Δανίκα tovima.gr 10.10.12.

2 σχόλια:

  1. sosta ola... 1 erotisi mono prin apofasiso...
    bouzoukia, kafeteries k soyvlakery tha exei h germaniki pleura?
    Einai vasiko gia ton anergo neoellina na gnorizei oles tis parametrous.

    Euxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο εκείνα που:

    * θα δίδουν αποδείξεις για όλα όσα παρέχουν, ακόμα και οι λουλουδούδες των μπουζουκιών,

    * θα πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους και

    * θα έχουν το προσωπικό τους κανονικά πληρωμένο και ασφαλισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή