Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Κατ' εικόνα (Φαλιρισμένων Κομμάτων) και Καθ' Ομοίωσιν (Χώρας)


ΠΙΣΤΑ αντίγραφα του προβληματικού κράτους, από το οποίο εξαρτάται κυρίως η επιβίωσή τους, είναι τα πολιτικά κόμματα, κυρίως τα δύο που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση.
Είναι καταχρεωμένα στις τράπεζες, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να δανείζονται, και ο έλεγχός τους είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος.
Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. λειτουργούν επί πολλά χρόνια σαν χρεοκοπημένες εταιρείες, οι οποίες, όμως, δεν μπορούν να κηρύξουν πτώχευση, διότι αποτελούν συστατικό στοιχείο του πολιτεύματος.
Τα τεράστια έξοδα λειτουργίας, για τα οποία δεν έχει γίνει ποτέ ουσιαστικός έλεγχος, τα έχουν υποχρεώσει να καταφύγουν στον τραπεζικό δανεισμό.
Τα δύο κόμματα εξουσίας, που κράτησαν εδώ και 37 έτη την τύχη της χώρας στα χέρια τους, βρίσκονται καταχρεωμένα στις τράπεζες με τις συνολικές τους οφειλές, έναντι των μελλοντικών επιχορηγήσεων από τον προϋπολογισμό, να προσεγγίζει τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Για τη λήψη αυτών των δανείων, κυρίως μέσω της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας, έχουν «δεσμευθεί» μελλοντικές χρηματοδοτήσεις πολλών ετών.

Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει ως εγγύηση τμήμα της χρηματοδότησης που θα λάβει το έτος… 2019, ενώ προς το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας ωριμάζουν και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ.


ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. λαμβάνουν σήμερα δάνεια έναντι μελλοντικών επιχορηγήσεων με βάση τα ποσοστά που είχαν το 2009, 43% και 33% αντίστοιχα... Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αν γίνουν αύριο εκλογές, τα δύο κόμματα θα έχουν αυτά τα ποσοστά.


Με βάση τα οικονομικά τους στοιχεία, ο τραπεζικός δανεισμός για τα κόμματα έπρεπε να είναι πολύ δύσκολος, αν όχι αδύνατος. Διότι το ρίσκο να μην αποπληρωθούν αυτά τα δάνεια είναι μεγάλο.
Φέσι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις τράπεζες, Διεθνές Φέσι από την Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε ΕΕ και τις διεθνείς αγορές!
Αλλά και τα «μη πλουτοκρατικά» (απο)κόμματα της Αριστεράς, δανείζονται από τους "επαχθείς" τραπεζίτες.

Ο Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει χρέη 6 εκ.ευρώ και το ΚΚΕ 4,4 εκ.ευρώ.\

Εις Υγείαν των αριστεροδεξιών ΧΗΨ (Χρήσιμων Ηλίθιων Ψηφοφόρων), που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα άχρηστα και φαλιρισμένα κόμματα και (από)κόμματα θα τους σώσουν από την οικονομική καταστροφή.

Στοιχεία από την Καθημερινή και Ελευθεροτυπία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου