Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Η Τουρκία «κατοχυρώνει» το μισό Αιγαίο

Η είδηση:
Τις μονομερείς διεκδικήσεις της στο Αιγαίο επιχειρεί να προωθήσει εκ νέου η Τουρκία, με τον σχεδιασμό μεγάλης αεροναυτικής άσκησης στην περιοχή, από τις 15 έως τις 30 Μαρτίου. Στην άσκηση, η οποία έχει την κωδική ονομασία "Εgemen", έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο και Ολλανδία. Η Άγκυρα στο σχεδιασμό της θεωρεί ότι το ανατολικό Αιγαίο από τον 25ο μεσημβρινό, είναι περιοχής ευθύνης της για ερευνά και διάσωση, ενώ στο χάρτη ελληνικά νησιά από τη Λήμνο έως τη Ρόδο θεωρούνται ως αποστρατικοποιημένη ζώνη.
Σε επίπεδο στρατιωτικών ακολούθων, η Ελλάδα έχει επισημάνει τις αντιρρήσεις της στις τέσσερις χώρες που έχουν προσκληθεί και έχει εκφράσει τις πάγιες θέσεις της.
Το σχόλιο:
Οι Τούρκοι χωρίζουν το Αιγαίο στα δύο, παίρνοντας τη μερίδα του λέοντος, ότι ορίζεται ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, μαζί γιατί όχι και τα νησιά μας στην υπόψη άσκηση και προσπαθούν να το επισημοποιήσουν με τη συμμετοχή συμμάχων χωρών.
Η ελληνική κυβέρνηση «εκφράζει τις αντιρρήσεις της!! Μπράβο τους, κατατρόμαξαν τους Τούρκους!!

Tι να περιμένεις από μια κυβέρνηση, που έχει ευνουχίσει και στοχοποιήσει την αστυνομία και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια δράκα κουκουλοφόρων... Πιο σοβαρά, το κράτος σε διάλυση, το κοινό έγκλημα σε έξαρση και η τρομοκρατία σε νέα πολύ επικίνδυνη τροχιά.

Σε ένα αδύναμο-ανήμπορο κράτος ακόμα και ο κάθε πικραμένος κοιτάζει να επωφεληθεί και να καλύψει το κενό εξουσίας… Κατά τα άλλα είμαστε το πιο «δημοκρατικό» και «ελεύθερο» κράτος που σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των εγκληματιών εμπόρων ναρκωτικών, παιδεραστών κλπ.

Οι πολιτικοί μας ενδιαφέρονται μόνο για την άσκηση της εξουσίας και ότι προνόμια αυτή συνεπάγεται. Δεν «αγγίζουν» τα σοβαρά εθνικά θέματα όπως αυτά του τουρκικού κινδύνου, που άπτονται της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Τα αναβάλλουν, «ας τα αντιμετωπίσει κάποιος άλλος στο αόριστο μέλλον». Και έχουν πείσει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, ότι δηλαδή δεν μπορούμε να κάνομε τίποτα γιατί θα προκαλέσουμε πόλεμο και θα χάσουμε. «Καλά είμαστε στην ψευδο-ευδαιμονική αφασία μας, τι γυρεύουμε μπελάδες»!

Με τέτοια αποσύνθεση του ελληνικού κράτους και όσο δεν προσκρούουν σε αντίσταση, πώς να σε πάρουν σοβαρά οι Τούρκοι, που ορθά εκτιμούν ότι αυτή η περίοδος παρακμής της χώρας μας είναι η πιο κατάλληλη για αναβάθμιση των διεκδικήσεων τους.

Τι θα μπορούσε να γίνει;; Να διαμηνυθεί στην Τουρκία και το ΝΑΤΟ, ΕΕ, ότι η άσκηση της Τουρκίας είναι παράνομη και αν πραγματοποιηθεί, όπως έχει σχεδιαστεί, θα εμποδιστεί από τις ένοπλες δυνάμεις (ΕΔ) της Ελλάδος. Θα γίνει πόλεμος; ΟΧΙ. Και το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και οι μεγάλοι μας κοινοί σύμμαχοι ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κλπ θα αναγκαστούν να πάρουν θέση και οι Τούρκοι θα καταλάβουν ότι πρέπει να μαζευτούν.

Βέβαια αυτή η εθνικά αξιοπρεπής στάση, για να είναι αξιόπιστη, πρέπει να συνοδευτεί από τις ανάλογες στρατηγικές-στρατιωτικές κινήσεις και επίδειξη αποφασιστικότητας.
Έχουν τα κότσια οι πολιτικοί μας όλων των αποχρώσεων και ιδιαίτερα αυτοί που μας κυβερνούν;; Προφανώς δεν τα έχουν! Και η ηγεσία των ΕΔ μας απλώς συναινεί σ’ αυτό τον εθνικό κατήφορο, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κουτσούρεμα της χώρας μας!

1 σχόλιο:

  1. ΕΒΡΑΙΩΜΑΣΩΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΞΕΓΥΜΝΩΣΑΝ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ !!!

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/02/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή