Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Προτιμούν Μνημόσυνο (της Χώρας) Αντί για Μνημόνιο οι Άχρηστοι και Φταίχτες (Β΄)

Τα 2/3 των υπουργών του ΠΑΣΟΚ θέλουν να διατηρηθεί το ελληνικό στάτους κβο και να προστατεύσουν τις συντεχνίες και τα συμφέροντα με τα οποία ανατράφηκαν και μεγαλούργησαν πολιτικά.

Οι περισσότεροι υπουργοί επενδύουν στην αποτυχία του Μνημονίου και του κ. Παπανδρέου και επιχειρούν να πάρουν μαζί τους τούς συνδικαλιστές για την επόμενη ημέρα του... κινήματος.

Η Ν.Δ. ακολούθησε τον αντιμνημονιακό δρόμο και, βεβαίως, πολιτικά μπορεί να δικαιωθεί.

Ο επιχειρηματικός κόσμος εκπροσωπείται τηλεοπτικώς από εκείνους που ασχολούνται με το εμπόριο.

Δυστυχώς, όμως, η φιλοσοφία του Μνημονίου προέβλεπε την ενίσχυση της παραγωγής, όχι της κατανάλωσης που ήταν ασύμμετρα υψηλή για τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Οι επιχειρηματικές, όμως, δυνάμεις που παράγουν σιώπησαν.

Έτσι, λοιπόν, το Μνημόνιο ήταν πολιτικά ορφανό, είχε απέναντί του ένα κράτος που το πολέμησε με πάθος και εντέλει ουδέποτε εφαρμόσθηκε.

Είναι σαν το μικρό παιδί που κάνει ότι παίρνει το φάρμακο αλλά το φτύνει στη... ζούλα και μετά αναρωτιούνται οι γονείς γιατί δεν έπεσε ο πυρετός.

Το μόνο πρόβλημα είναι, βεβαίως, ότι συνήθως το παιδί αναγκάζεται να πάρει διπλή δόση φαρμάκου, μια και καταλαβαίνει και το ίδιο και οι γονείς ότι μαγική λύση δεν υπάρχει. Aπλώς το φάρμακο γίνεται πιο πικρό...

Από το άρθρο, «Το Μνημόνιο και το φάρμακο», του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή 13.4.11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου