Το πιο σοβαρό πρόβλημα της Ελλάδος στην
αντιμετώπιση της (ολοένα πιο επικίνδυνης) Τουρκίας είναι, (με ευθύνη του
πολιτικού συστήματος, των ελίτ και της νυν κυβέρνησης), η άγνοια κινδύνου, που
αφορά την (εθνικά θανάσιμη) τουρκική απειλή, καθώς και η έλλειψη εθνικής
συνείδησης και υποχρέωσης/καθήκοντος προς την πατρίδα από ένα μεγάλο (δυστυχώς)
μέρος του λαού, σε αντίθεση με τον τουρκικό λαό, που εκπαιδεύεται/φανατίζεται (από
τα σχολικά θρανία) στην ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, σε βάρος των
γειτονικών λαών και ιδίως σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου.
Κυριαρχεί η αντίληψη στο πολιτικό σύστημα, (και έχει περάσει στον λαό), η μπούρδα: «τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο;» και ότι η Ελλάδα παρά τις προκλήσεις που δέχεται από την Τουρκία δεν πρέπει να… ρίξει την πρώτη σφαίρα, δηλαδή να μην χρεωθεί την έναρξη κρίσεως/σύγκρουσης.
Είναι αυτή η στάση που επιτρέπει στην Τουρκία από το 1974 μέχρι τώρα να έχει συνεχώς την πρωτοβουλία των κινήσεων, να προσθέτει και να αναβαθμίζει, (μέχρι και «γαλάζιες πατρίδες», «πατρίδες των αιθέρων», του… διαστήματος κλπ), τις διεκδικήσεις - αξιώσεις της σε βάρος της Ελλάδος και στην πράξη επιτυγχάνεται το αντίθετο αποτέλεσμα, (φέρνει πιο κοντά τον πόλεμο με όρους Τουρκίας).
Το “casus belli” της Τουρκίας θα έπρεπε να λειτουργήσει σε βάρος της, γιατί η Ελλάδα μπορεί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, (να διαλέξει τον χρόνο, όταν θα έχει την απαιτούμενη στρατιωτική ισχύ), να ασκήσει τα δικαίωμα της στα 12νμ, (δεν το έχει κάνει από το 1994), και τότε θα ήταν οι Τούρκοι που θα «αναγκάζονταν» να… ρίξουν την πρώτη σφαίρα, (αν αποτολμούσαν να το κάνουν – το πιθανότερο ως θρασύδειλοι ΟΧΙ).
Παρακάτω στο βίντεο, σημαντική είναι η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Λάβδα καθηγητή ευρωπαϊκής και συγκριτικής πολιτικής και με ερωτηματικά οι θέσεις του Άγγελου Συρίγου, βουλευτή αν. καθηγητή διεθνούς δικαίου.
Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα η παρουσίαση του Γ. Καραμπελιά από το 40΄λ μέχρι 1Ω και 5΄λ, που αναφέρεται στον κατευναστικό, (έως προσβλητικό* για την εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων), τρόπο αντιμετώπισης, της Τουρκίας από το πολιτικό σύστημα και από την σημερινή κυβέρνηση.
Ιδιαίτερα δεκτά για συζήτηση σχόλια που συμφωνούν με την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης.
(*) Περίπτωση μη κυβερνητικής αντίδρασης και στο πρόσφατο βρίσιμο του ΥΕΘΑ κ. κ. Δένδια από τους Τούρκους.
Σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ότι, συνάντησε στο Ηράκλειο μέλος του πληρώματος του υπό ιταλική σημαία πλοίου R/V IEVOLI RELLUME, που του είπε ότι το πλοίο διέκοψε τις εργασίες έρευνας για την τοποθέτηση καλωδίων στην Κάσο, διαψεύδοντας τον ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη, (που επανειλημμένα τελευταία δηλώνει το αντίθετο – ολοκλήρωση εργασιών του πλοίου).
Θα συνεχίσει ο υπουργός να προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι οι έρευνες στην περιοχή της Κάσου ολοκληρώθηκαν και τα 5 πολεμικά πλοία της Τουρκίας (3 φρεγάτες και 2 κορβέτες) αποχώρησαν επειδή τους παρακάλεσε, (…ευγενικά να φύγουν), ή τον… φοβήθηκαν;
Ο ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτης σε δήλωση του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ είπε (μεταξύ άλλων) αναφερόμενος για το περιστατικό στην Κάσο: «Τι θα συνέβαινε στο παρελθόν, (εννοείται που η Ελλάδα υπερασπίστηκε τα κυριαρχικά της δικαιώματα με τον στόλο), θα προέκυπτε κρίση και αυτό θα οδηγούσε σε υπαναχώρηση της ελληνικής πλευράς, (δλδ τότε υπήρξε υπαναχώρηση της Ελλάδος), ενώ τώρα που αποφύγαμε την ένταση, (εννοείται χωρίς στρατιωτική αποτροπή - τον στόλο), κερδίσαμε και δεν υποχωρήσαμε σε τίποτα».
Γίνεται αυτό τόσο απλά; Δηλαδή τα 5 τουρκικά πολεμικά πλοία αποχώρησαν επειδή τους μίλησε… ευγενικά ο Γεραπετρίτης και γι’ αυτό μετά οι Τούρκοι τον ευχαρίστησαν;
Δηλώσεις Γεραπετρίτη στον ΣΚΑΙ:
Σχολιασμός των δηλώσεων Γεραπετρίτη στο link:
Παραπάνω οι δηλώσεις και ο σχολιασμός των δηλώσεων Γεραπετρίτη και
βγάλετε τα (εθνικώς θλιβερά) συμπεράσματα σας, ενθυμούμενοι το
παράδειγμα του… βατράχου σε σιγανό βράσιμο.
Στο blog αυτό σχολιάζονται, η εσωτερική πολιτική κατάσταση, η εξωτερική πολιτική και η πολιτική άμυνας της Ελλάδος και καυτηριάζονται, το φαύλο πολιτικό σύστημα και ο εκμαυλισμός που προκάλεσε στο κράτος, στους θεσμούς και στην κοινωνία, με την αισιοδοξία να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις των Ελλήνων, για να παύσει κάποτε η Ελλάς να είναι Υπό το Μηδέν.
Είναι αλήθεια ότι τα άρθρα και σχόλια που αναρτώνται στο blog αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστα και δημιουργούν ατμόσφαιρα απαισιοδοξίας για το μέλλον. Όμως αυτές οι παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας, που αναδεικνύονται στο blog αυτό, είναι εκείνες που οδήγησαν στον πολιτικό, ηθικό, πολιτισμικό και κοινωνικό ξεπεσμό, που τελικά οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση και χρεοκοπία.
Αν γίνει συνείδηση ότι ο καθένας ήταν λιγότερο ή περισσότερο συμμέτοχος, (τουλάχιστον με την ψήφο του), σε αυτή την απίστευτη εθνική κατρακύλα και απορρίψει τους πολιτικούς του λαϊκισμού και των πελατειακών σχέσεων, θα είναι δυνατή η αναγέννηση της Ελλάδος.
Η χώρα μας κατέχει το καλύτερο οικόπεδο στον κόσμο από πλευράς γεωγραφίας, (ηπειρωτικών περιοχών, νησιών και θαλασσών), φύσεως και κλιματικών συνθηκών. Δεν είναι τυχαίο ότι, στο χώρο αυτό, αναπτύχθηκε στο παρελθόν ο μεγαλύτερος πολιτισμός της ανθρωπότητος, που μέχρι και τώρα καθοδηγεί την ανθρώπινη σκέψη. Για να μην ξεχνάμε ποια είναι η χώρα μας και τι έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα, αλλά και για να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, θα γίνει μια προσπάθεια ανάδειξης των φυσικών καλλονών και αρχαίων θησαυρών της Ελλάδος με σχετικές αναρτήσεις στις ταμπέλες θεμάτων Ελληνική Φύση και Ελληνικός Πολιτισμός.
Σημειώσεις
* Εκτός από τα άρθρα του Λεωνίδα, αναρτώνται και άρθρα έγκριτων δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών κλπ. Από τα άρθρα αυτά, για να μην είναι μακροσκελή, αναρτώνται τμήματα τους, κατά την κρίση του Λεωνίδα και αναφέρεται ονομαστικά ο συντάκτης τους.
* Για την διευκόλυνση των αναγνωστών, συνιστάται η ανάγνωση με βάση την κατηγορία του θέματος, όπως αυτά εκτίθενται παρακάτω και εξελίσσονται χρονολογικά.
Συζήτηση με την ΑΙ* για τη Αιωνιότητα
-
Λέγεται η ευχή «να τα εκατοστίσεις»… Είναι αρκετά τα 100 χρόνια ζωής; Όποια
ηλικία και αν έχεις, (ιδίως στην ώριμη ηλικία), συνειδητοποιείς ότι δεν
κατάλ...
Οι σημειώσεις μιας πραγματικότητας ξεχωριστής
-
«Φιλοσοφία είναι το ερωτάν περί των ασυνήθιστων» Μ. Χάιντεγκερ Είναι το
όνειρο της Πηνελόπης! Είναι ο Αετός που προσπαθεί να ανέβει… από την
λησμονιά!Ο άλλ...