Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Η Τελευταία Μάχη (του Πολιτικού Συστήματος)


Κατά την επίσκεψη του Μπαρόζο επικεφαλής της Επιτροπής της ΕΕ επέδωσε αυστηρή προειδοποίηση στο νέο πρωθυπουργό Α.Σαμαρά μιας ασταθούς δεξιο-αριστεράς κυβέρνησης συνασπισμού.

Η Ελλάδα έχει μόνο μερικές εβδομάδες να πείσει τους δανειστές της ότι μπορεί να επαναφέρει σε τροχιά της οικονομικές μεταρρυθμίσεις. 

Αν κριθεί μη ρεαλιστικό το πρόγραμμα περιορισμού των εξόδων κατά 14,5δις€ για τα δύο επόμενα χρόνια, η επόμενη δόση του δανείου των 31,2δις€ δεν θα δοθεί.

Αν αυτό συμβεί η Ελλάδα δε θα μπορέσει να ανακεφαλαιοποιήσει τις μεγάλες της τράπεζες. Χωρίς πιστώσεις η οικονομία θα σταματήσει και οι μισθοί και συντάξεις δεν θα πληρώνονται. Η έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ θα συμβεί μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις από τα μέσα του 2010 απέτυχαν να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που συμφώνησαν με την ευρωπαϊκή επιτροπή και το ΔΝΤ, εξαιτίας της μεγάλης επίσημης διαφθοράς και της έλλειψης πολιτικής βούλησης.

Η ανησυχία για τους Έλληνες είναι ότι, αν συνεχιστεί η επίθεση των χρηματαγορών στην Ισπανία και Ιταλία, μερικά κράτη μέλη της ευρωζώνης να αποφασίσουν να θυσιάσουν την Ελλάδα.

Από το άρθρο, «Is “Grexit” at hand?» του Economist 28.7.12

Ο Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ βέβαια (συνεχίζει να ) «καταγγέλλει» μνημόνια, οι Ανεξάρτητοι Βλαμμένοι να τα σχίζουν και το ΚΚΕ να προτείνει με νόμο! την κατάργηση τους.

Τόσο Γραφικοί όσο και Επικίνδυνοι.

Ψαρεύουν στη Θολούρα της Αγανάκτησης των ΧΗΨ (Χρήσιμων Ηλίθιων Ψηφοφόρων)….

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το «Κακό» Μνημόνιο και οι «Καλές» Συντεχνίες

Το μνημόνιο προβλέπει αύξηση 1,5 - 2% του ΑΕΠ από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων

Αυτό σημαίνει περισσότερα λεφτά στην οικονομία και προς φορολόγηση. Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα για τη μείωση των περικοπών· σίγουρα πολύ καλύτερο από την κλάψα «ξέρετε, δεν αντέχουμε άλλο».

Το μόνο πρόβλημα μ’ αυτό το επιχείρημα είναι ότι δεν μας πιστεύουν. Τα κλειστά επαγγέλματα είναι κάτι σαν το γεφύρι της Αρτας. Ολημερίς τ’ ανοίγουμε, το βράδυ με τροπολογίες κλείνουν. 

Έτσι, με τα παρελθόντα τερτίπια των Ρέππα, Βορίδη, Καστανίδη και λοιπών ευαίσθητων στις συντεχνίες υπουργών χάσαμε κι αυτό το πλεονέκτημα· όχι μόνο διαπραγμάτευσης, αλλά και ανάπτυξης της χώρας η οποία αντικειμενικά θα έκανε μεγάλο μέρος των περικοπών άχρηστο.

Από το άρθρο, «Η στρατηγική της κλάψας», του Π.Μανδραβέλη στην kathimerini.gr 21.7.12.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Λαμόγια for Ever


Δύο χρόνια μετά την ψήφιση 4 σχετικών νόμων, 7 μήνες μετά τη νομοθέτηση ενός ακόμη αναλυτικού σχεδίου περικοπών από την κυβέρνηση Παπαδήμου κι ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν δει τους μισθούς τους να “πετσοκόβονται”, το 60% των ΔΕΚΟ και των επιδοτούμενων φορέων δεν έχουν εφαρμόσει τις διατάξεις και οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει καμία μείωση μισθού.

Tους μήνες που πέρασαν κανείς δεν έκανε κανέναν έλεγχο εφαρμογής των νόμων, παρά του ότι από 18.11.11 υπάρχει εγκύκλιος προς όλα τα υπουργεία, ΔΕΚΟ και επιδοτούμενους φορείς που προβλέπει παύση επιχορήγησης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Επί πλέον η κυβέρνηση Παπαδήμου προχώρησε σε αύξηση των επιχορηγήσεων προς ΔΕΚΟ και φορείς για το 2012, στα 760 εκ. ευρώ από τα 610 εκ. ευρώ που ήταν το 2011.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Βρήκαν (Πάλι) τη… Λύση



Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

«Έριξε Πόρτα» στην Τρόικα…


Ο κ. Τσίπρας το παίζει τσαμπουκάς από το απυρόβλητο της αντιπολίτευσης, αρνήθηκε να συναντηθεί με τους «υπαλληλίσκους» της τρόικας και καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτη?! σύνοδο κορυφής για να.... καταργήσει το μνημόνιο.


Ας θυμηθούν οι ΧΗ (Χρήσιμοι Ηλίθιοι) που τον ψήφισαν, την Πόρτα που έφαγε ο ΓΑΠ στις Κάννες από Μέρκελ και Σαρκοζί, για το περίφημο δημοψήφισμα για το μνημόνιο (της σύμβασης Οκτ 11).

Του εξήγησαν ότι το μόνο δημοψήφισμα που θα μπορούσε να κάνει ήταν Ευρώ ή Δραχμή και τον έδιωξαν.

Ο ΓΑΠ σαν βρεμένη γάτα δεν μπόρεσε ούτε να μιλήσει από το βήμα της διάσκεψης, αλλά έδωσε συνέντευξη από το…. γκαράζ του ξενοδοχείου (της διάσκεψης). Μετά από λίγο παραιτήθηκε από πρωθυπουργός.




Τσαμπουκάς και ζητιάνος (δανεικών) δεν γίνεται. Ας καταλάβει ο ελληνικός λαός επιτέλους την απλή αλήθεια,

* Ότι αν κάνει αυτά που λέει τώρα ο κ. Τσίπρας σαν κυβέρνηση θα τον Φτύσει η Ευρώπη και η Διεθνής Κοινότητα και μαζί μ’ αυτόν τη δύσμοιρη χώρα μας, εκπληρώνοντας το όνειρο του Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ, για μια  Ελλάδα-Κούβα της Μεσογείου.

Αυτά για τον "Σούπερ" Τσίμπλα και τους Φαν των κόμικς…

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ιστορίες Καθημερινής (Αριστερής-Συντεχνιακής-Συνδικαλιστικής)… Πρακτικής


* Νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρας στην ταλαίπωρη Δυτική Αττική. Λειτουργεί με πληρότητα γύρω στο 40% και μέσο ημερήσιο μισθολογικό κόστος ανά ασθενή πάνω από 2.000 ευρώ.

- Ζητήθηκε να μεταφερθούν 30 νοσηλευτές στο κοντινό Αττικό Νοσοκομείο για να λειτουργήσει μια κλειστή πτέρυγα. Το νοσοκομείο αυτό έχει πληρότητα γύρω στο 120% και ημερήσιο κόστος νοσηλείας 700 ευρώ. Αποτέλεσμα, γενικός ξεσηκωμός με πρόσχημα ότι έτσι οδηγείται το νοσοκομείο που υπολειτουργεί σε κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση. Συμπαραστάτες βέβαια οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά όλο το φάσμα των συνδικαλιστών...

* Η Χαλυβουργία ύστερα από εννέα και πλέον μήνες απεργίας, με συγκρούσεις μεταξύ των εργαζομένων, ετοιμάζεται να βάλει οριστικά λουκέτο. Μερικές εκατοντάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν οριστικά στον δρόμο γιατί η Αριστερά ήθελε να δημιουργήσει ένα προπύργιο αγώνα.

- Ο αγώνας τους επιτέλους... δικαιώθηκε, το κολαστήριο κλείνει και οι απεργοί σε λίγο θα ψάχνουν τους προστάτες τους, ενώ το ΚΚΕ και η υπόλοιπη Αριστερά θα ψάχνουν κάποιο νέο εργοστάσιο να υψώσουν τις κόκκινες σημαίες της αντίστασης...

* Ο Δήμος Ελληνικού με δήμαρχο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πλήρωνε για μήνες συμβασιούχους που είχαν λήξει οι συμβάσεις τους γιατί δεν ήθελε να εφαρμόζει αντεργατικά μέτρα. Τώρα δεν έχει χρήματα για να πληρώσει κανέναν από τους εργαζομένους λόγω της φιλολαϊκής πολιτικής του... 

Κατά τ' άλλα φταίει το επάρατο μνημόνιο που δεν μας αφήνει να μοιράζουμε λεφτά που δεν έχουμε... Να διώξουμε λοιπόν την τρόικα, να καταδικάσουμε στο πυρ το εξώτερον τους δανειστές που μας απομυζούν, αλλά μήπως πρέπει να αντιληφθούμε κιόλας ότι με το βόλεμα, τα ρουσφέτια, την κακοδιαχείριση, την καταδίκη κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, δεν πάμε πουθενά;

Ότι δεν γίνεται μονίμως κάποιες μειοψηφίες να σαμποτάρουν οτιδήποτε πρέπει να αλλάξει σε αυτό το φαύλο καθεστώς, ότι δεν μπορούμε εν ονόματι της αντίληψης πως «νόμος είναι το δίκιο του... καθένα» να αρνούμαστε οποιαδήποτε αλλαγή των περιβόητων κεκτημένων, που έχουν κι αυτά σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την κατάντια μας;

Από το άρθρο, «Νόμος είναι το δίκιο του... καθένα», του Σ.Πολυμίλη tovima.gr 15.7.12

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

(Συνέχεια στη) «Σκληρή» Επαναδιαπραγμάτευση

Ο ΣΑΜράς κατηγορούσε τον ΓΑΠ και μετά τον Beny(ζέλο) για δειλία και κακή διαπραγμάτευση.

Τώρα ο Beny κατηγορεί τον ΣΑΜ και τον Στουρνάρα ότι δεν κάνουν καμία επαναδιαπραγμάτευση.


Ο (Τ)ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την συγκυβέρνηση για αθέτηση επαναδιαπραγμάτευσης, που αυτός θα πετύχαινε με τον τσαμπουκά της καταγγελίας του μνημονίου, όπως και τα Ανεξάρτητα... Βλήματα που (συνεχίζουν να) σχίζουν μνημόνια κάθε μέρα.

Συμπέρασμα: Την αλήθεια (περί διαπραγμάτευσης) την καταλαβαίνει όποιος έχει την ευθύνη. Το καταλαβαίνουν έστω και καθυστερημένα οι ΧΗ (Χρήσιμοι Ηλίθιοι) που ψήφισαν και περιμένουν την επιστροφή στη Χλίδα χωρίς Κόπο;;

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Αξιωματική (της Δραχμής) Αντιπολίτευση

Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ:
Καταγγελία της "Μνημονιακής" Κυβέρνησης.
 Μονομερής Καταγγελία Μνημονίου… με Ολίγην (πριν ή μετά Διαπραγμάτευση)
και....Επιστροφή στις Ρίζες (Δραχμές) μας.

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Εφαρμογή των 33 Σημείων (Σκληρής) Επαναδιαπραγμάτευσης

Για τα 33 Σημεία Επαναδιαπραγμάτευσης δείτε την ανάρτηση της 20.6.12

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Αποκόλληση… Ελπίδας



Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κυβέρνηση (Εθνικής) Κομματοκρατίας


Η σημερινή ελληνική κοινωνία είναι ανίατα υπανάπτυκτη, καθηλωμένη στον πολιτικό πρωτογονισμό της κομματοκρατίας, με συμπεριφορές και νοοτροπία εθελόδουλης αγέλης ραγιάδων.

Αν δεν ήταν αυτή, κυριολεκτικά, η κοινωνική μας πραγματικότητα, θα είχαμε ξεχυθεί στους δρόμους, με ασυγκράτητη οργή, στα πρώτα πέντε λεπτά μετά την αναγγελία του προκλητικού εμπαιγμού και της χυδαίας απάτης που τιτλοφορήθηκε «κυβέρνηση εθνικής ενότητας», «κυβέρνηση προσωπικοτήτων»!!

Δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα σαν «εθνική ενότητα» την ανακύκλωση αποδεδειγμένα ασήμαντων ανθρωπαρίων από τρεις κομματικές συντεχνίες και ανεχόμαστε να χαρακτηρίζονται καταξιωμένες κοινωνικά «προσωπικότητες» γνωστοί παρακεντέδες από τρεις κομματικές κουζίνες.

Ο κ. Σαμαράς, ο κ. Bενιζέλος, ο κ. Kουβέλης, ψυχοπαθολογικά εγκλωβισμένοι στην κομματική μονοτροπία, στάθηκε αδύνατο να αντιληφθούν τι σημαίνει επιστράτευση ανθρώπινης ποιότητας, μέτρα κατακτημένης αξιοσύνης και αριστείας.

Eμφάνισαν ως το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό της διαπομπευμένης σε ολόκληρο τον πλανήτη Eλλάδας παρασιτικές μετριότητες, εξαργύρωσαν συναλλαγματικές υποτέλειας στο κόμμα.

H σύνθεση της κυβέρνησης απέδειξε κυρίως τον κ. Σαμαρά αυτό που, δύο χρόνια τώρα, προμήνυε η συμπεριφορά του:
* Aκόμα και μπροστά στον ίλιγγο της αβύσσου, του ιστορικού αφανισμού της πατρίδας του, φτηνοκομματάρχης.
* Mοναδική του έγνοια οι εσωκομματικές ισορροπίες, να γλείψουν κόκκαλο εξουσίας όσοι του πρόσφεραν εκδούλευση.

Aλλά και οι δυο εταίροι που στηρίζουν την κυβέρνησή του, ίδια μικροπρέπεια βολέματος «ημετέρων», με παγερή αδιαφορία για την καταφυγή στην ποιότητα, τουλάχιστον αυτή την ύστατη ώρα.

Παραμερίστηκε ο δοκιμασμένης αξιοσύνης, ανιδιοτέλειας και τόλμης Tάσος Γιαννίτσης, για να αναλάβει να ξαναστήσει Δημόσια Διοίκηση και λειτουργικό κράτος ο κομματικός συνταγματολόγος της Θεσσαλονίκης.

Tην πολιτική ευθύνη για την Άμυνα της χώρας την παραδώσανε σε... δημοσιογράφο, με προσόντα την ανευφυή, μέτρια ευγλωττία, την αναμάσηση κοινοτοπιών και στόμφου.

Nα διαχειριστεί ο τηλεπαρουσιαστής τα πολιτικά προαπαιτούμενα επιτελικού σχεδιασμού της αμυντικής στρατηγικής, τα προβλήματα της σύγχρονης οπλικής τεχνολογίας, να αντιμετωπίσει «ιέρακες» αλλοεθνείς ομολόγους του.

Aναμμένο κάρβουνο τα διαλυμένα νοσοκομεία, οι απλήρωτοι γιατροί, τα χρεοκοπημένα ταμεία, οι εκβιαστές φαρμακοποιοί. Kαι το πέταξε η κυβερνητική τρόικα στα χέρια του πιο χαρακτηριστικού ανθρωπολογικού δείγματος παλαιοκομματικής νοοτροπίας και γλώσσας.

Tα ίδια και με την Παιδεία, τον άλλο γόρδιο κόμβο του κρατικού μας βίου: Tην παρέδωσαν σε έναν σεμνό μεν και σοβαρό πανεπιστημιακό καθηγητή, αλλά... διεθνολόγο! Άσχετον, δίχως εμπειρία, γνώση ή προετοιμασία.  

O κ. Σαμαράς έφτασε στην πρωθυπουργία που διακαώς ορεγόταν. Kαι λοιπόν; Στην Iστορία θα μείνει με το στίγμα και αυτός της ντροπής:

* Προέταξε μικροκομματικές αθλιότητες, την ώρα που η πατρίδα του κατρακυλούσε στην άβυσσο.

Από το άρθρο, «Κυβέρνηση πολιτικού πρωτογονισμού», του Χρήστου Γιανναρά. kathimerini.gr 1.7.12

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Κυβέρνηση… Υβριδική


Κυριακή 1 Ιουλίου 2012