Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Χαμόγελο… ΕΝΦΙΑ


Η πρώτη κυβέρνηση αριστεράς (με ακροδεξιό δεκανίκι), μεταξύ των άλλων υποσχέσεων… (στα πλαίσια διανομής σανού) στον «σοφό» λαό,  είχε υποσχεθεί την κατάργηση του (επαχθούς) φόρου ακίνητης περιουσίας (ΕΝΦΙΑ). Αντί της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ είναι η δεύτερη χρονιά που επιβάλει τον ΕΝΦΙΑ στους… υπηκόους της η άθλια αυτή κυβέρνηση!
Για να πληρώνονται τα διάφορα νούμερα, άχρηστοι, φιλαράκια τύπου Καρανίκα του Τσίπρα και λοιπών της άχρηστης κυβέρνησης, το χαμόγελο του παιδιού καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ σχεδόν 60.000€!

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Επέτειος... Χασάπη απο την ΕΡΤ/Μαγαζί ΣΥΡΙΖΑ


Η ΕΡΤ, που την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες και όχι μόνο οι Χρήσιμοι Ηλίθιοι Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τιμάει τον... σφαγέα γυναικόπαιδων κομμουνιστή αντάρτη Βελουχιώτη. Θρηνούν οι σύντροφοι της Βόρειας Κορέας...
                        Θέλει η (Π) ΕΡΤ να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει!

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Παρακμή Δίχως Τέλος


Όλα είναι εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του· ο μόνος παράγων που λειτουργεί υπέρ τους είναι η βλακεία του ελληνικού λαού. 

Οι Έλληνες ολυμπιονίκες του Ρίο δεν είχαν από πίσω τους το σύστημα που είχε στηθεί επί ΠΑΣΟΚ.
Εκείνο το σύστημα είχε δύο βασικούς πυλώνες. Πρώτον, κάτι πονηρόφατσες προπονητές, γνώστες των νεοτέρων επιτευγμάτων της φαρμακολογίας και, δεύτερον, μία ποικιλία γενναίων κινήτρων για τους ολυμπιονίκες. Ήταν ένα ανατολικοευρωπαϊκό σύστημα, όπως θα το λέγαμε με ορολογία Ψυχρού Πολέμου, σε εγχώρια εκδοχή ΠΑΣΟΚ. (Δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο παρά μόνο ΠΑΣΟΚ, διότι μόνον ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάλαβε καλύτερα από κάθε άλλον πόσο βασικό στην εθνική συνείδηση των Ελλήνων είναι το κόμπλεξ των αδικημένων της Ιστορίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, και σφράγισε την εποχή του.)
 

Οι ολυμπιονίκες του Ρίο προέρχονται από μια Ελλάδα που έχει βαρεθεί τον εαυτό της μετά από έξι χρόνια ανακύκλωσης αποτυχημένων πολιτικών εξόδου από την κρίση. Προέρχονται από μια χώρα η οποία σαπίζει. (Αν βρίσκετε υπερβολικά δραματικό το ρήμα, θυμηθείτε τι είδους άνθρωποι αποτελούν σήμερα την πλειοψηφία στη Βουλή – ανθρωπολογικά, εννοώ, την πλειοψηφία. Θυμηθείτε επίσης ποιος είναι πρωθυπουργός της Ελλάδος και με ποια προσόντα πήρε τη θέση...)

Οι εφετινοί ολυμπιονίκες προέρχονται από μια Ελλάδα από την οποία ό,τι καλύτερο υπάρχει σε ανθρώπινο δυναμικό φεύγει για να γλιτώσει. Υπό αυτές τις συνθήκες, ό,τι πέτυχαν οι ολυμπιονίκες του Ρίο το έκαναν με τον εαυτό τους και για τον εαυτό τους. Οι διακρίσεις που κατέκτησαν είναι ένας θρίαμβος της ατομικής προσπάθειας. Είναι ό,τι αντίθετο προς τις αξίες αυτής της κυβέρνησης, όπως καθρεφτίζονται στο κατατονικό και σκοτεινό βλέμμα του καταθλιπτικού υπουργού που θεωρεί την αριστεία ρετσινιά.

Φυσικά, οι δουλοπρεπείς πολιτικοί –λιγούρια της δημοσιότητας– όρμησαν εκ των υστέρων και έπιασαν το γλείψιμο μετά μανίας. Σε όλο αυτό, δεν έλειψαν και κάποιες στιγμές σπάνιας (ελληνικής) ομορφιάς, όπως ο δήμαρχος εκείνος που έσπευσε να ισοπεδώσει τον σκουπιδότοπο όπου προπονείτο η Κορακάκη μόλις την επομένη της κατάκτησης του μεταλλίου. Προφανής σκοπός ήταν να εξαφανισθούν τα τεκμήρια της ξεφτίλας των συνθηκών μέσα στις οποίες προετοιμάστηκε το μετάλλιο της αθλήτριας. Το περιστατικό ήταν σίγουρα η επιτομή της πατροπαράδοτης ελληνικής καραβλάχικης κουτοπονηριάς.

Το νόημα της ανέλπιστα καλής συγκομιδής διακρίσεων από τους Ολυμπιακούς είναι ότι μέσα από την προχωρημένη σήψη της εποχής της Μεταπολίτευσης (γιατί ακόμη εκεί βρισκόμαστε) μπορεί να αναδεικνύονται παρόμοιες περιπτώσεις ατομικής προσπάθειας και αριστείας· και αυτές στρέφουν το ενδιαφέρον της κοινωνίας στο είδος των αξιών που έχουμε ανάγκη για να ξεπεράσουμε την κρίση.

Γιατί αυτό που μας εμποδίζει να ξεφύγουμε είναι η αντοχή ενός διεφθαρμένου συστήματος, βασισμένου στον κολλεκτιβισμό των τεμπέληδων και στη θεσμοθέτηση της ήσσονος προσπαθείας. 

Από άρθρο, «Ποιος θα εκφράσει πολιτικά αυτή την Ελλάδα;», του Στεφ.Κασιμάτη, kathimerini, 24.8.16.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Η Αριστεία και η Κακομοιριά/Ηλιθιότητα των Άχρηστων


Θυμίζουμε εδώ ξανά τα περί ρετσινιάς της αριστείας, (δηλαδή όποιος αριστεύει έχει πρόβλημα και πρέπει να μην είναι άριστος, για να είναι "φυσιολογικός"),  "αξίωμα" του ανεκδιήγητου πρώην υπουργού... Παιδείας (στην φωτογραφία) και νυν υπουργού... Πολιτισμού, και την ανυπολόγιστη ζημιά (με νομοθετικές παρεμβάσεις του) που έκανε στην Παιδεία, και συνεχίζει ( την ζημιά), το άλλο νούμερο υπουργός... Παιδείας, απόφοιτος Λυκείου αιώνιος... φοιτητής Φίλης.
Το αμερικανικό πανεπιστήμιο Stanford (φωτογραφία) τιμά την αθλήτρια, (πρώην) φοιτήτρια του. Σύγκρινε το με το Αριστοτέλειο που το κατάντησαν... βοθροπανεπιστήμιο οι φίλοι αριστεριστές αντιεξουσιαστές ντόπιοι και ξένοι των κουραδο/αριστερών άχρηστων Μπαλτάδων και Φίληδων.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ήλθε, Είδε/Κατέστρεψε, Έφυγε/Σιώπησε...


Λέγονται πολλά για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τα περισσότερα είναι δίκαια. Όλοι –πλην ίσως της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου– γνωρίζουν πώς διογκώθηκαν τα ελλείμματα την περίοδο 2007 - 2009, αυτά που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Ολοι είδαν την πορεία του δημόσιου χρέους, από τα 180 δισ. το 2004 στα 300 δισ. το 2009. Κάτι πήρε το αυτί τους από την εξομολόγηση του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος πήγε να ζητήσει έκτακτα μέτρα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία και ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε «Ασ’ το γι’ αργότερα».

Βεβαίως, πολλά λέγονται και για την υποκριτική του στάση του 2009. Υποκριτική διότι από τη μία ζητούσε τη συναίνεση της αντιπολίτευσης για το πάγωμα των μισθών του Δημοσίου ως υπεύθυνος πρωθυπουργός και από την άλλη, ως ανεύθυνος κυβερνήτης, μοίραζε 500 εκατ. εν μια νυκτί στους αγρότες, ή προσλάμβανε παρανόμως μέσω του ΟΑΕΔ δεκάδες χιλιάδες σταζιέρ και διπλασίαζε το προσωπικό του μετρό σε ένα μήνα. Κι αν πρέπει να χρεωθεί στον κ. Γιώργο Παπανδρέου ανευθυνότητα, που δεν συναίνεσε στα τότε «σκληρά μέτρα», τι πρέπει να ειπωθεί για τον ίδιο τον κ. Καραμανλή που όχι μόνο δεν πάγωσε τους μισθούς στο Δημόσιο («κι ας έπεφτε ηρωικώς», όπως λένε κάποιοι), αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή άνοιγε ακόμη μεγαλύτερες πληγές στον προϋπολογισμό με προσλήψεις και δωράκια στους αγρότες;
Η ιστορία δεν γράφεται με υποθέσεις, αλλά αν το έλλειμμα του 2009 παρέμενε στα επίπεδα του 2008 (δηλαδή 9,4% του ΑΕΠ και ουχί 15,6%) η κατάσταση πιθανότατα θα ήταν διαχειρίσιμη. Την εποχή της «υπευθυνότητας» του κ. Καραμανλή (2008 - 2009) το δημόσιο χρέος φούσκωσε με επιπλέον 36 δισ. Υπάρχει όμως και η δεύτερη αποτυχία του κ. Καραμανλή, που δεν συζητείται καθόλου: η σιωπή του. Η χώρα ζει τη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολίτευσης. Οι πολίτες τα έχουν χαμένα. Η ακροδεξιά στην απεχθέστερή της μορφή αλωνίζει. Το μεταναστευτικό μπορεί να εκραγεί. Οι γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή αλλάζουν. Η οικονομία εκτροχιάζεται ξανά. Κι όμως, ο κ. Καραμανλής είναι ο μόνος απών. Δεν νιώθει την ανάγκη να μιλήσει στον λαό που κάποτε του έδωσε το εκπληκτικό 45,36%;
Οι εκπρόσωποι του έθνους πληρώνονται από τον ελληνικό λαό όχι για να σηκώνουν απλώς το χέρι τους στις ψηφοφορίες, αλλά και να μιλούν εξ ονόματός του. Οι παρεμβάσεις στη Βουλή είναι η μισή και ίσως πιο σημαντική δουλειά ενός βουλευτή. Διαμορφώνουν πολιτικές.
Κι όμως. Ακόμη και σ’ αυτή τη χαλαρή αποστολή δεν ανταποκρίθηκε ο κ. Καραμανλής.
Από το άρθρο, «Το κόστος της σιωπής», του Πάσχου Μανδραβέλη, kathimerini.gr 3.8.16.