Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Το Μαγαζί (ΠΑΣΟΚ) της.. Φούφης


Η Φώφη Γεννηματά επιχειρεί την νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ, (μετασχηματισμό τωρινής Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μετά την κατάρρευση του κόμματος επί ΓΑΠ στα χρόνια του «λεφτά υπάρχουν»), σε μια.. μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς.
Στην Κεντροαριστερά αυτή (ΠΑΣΟΚ.. dino της Φώφης) συνωστίζονται τώρα σχεδόν όλοι όσοι είχαν αποχωρήσει ή δημιουργήσει κομματίδια.. κινήματα, (ΚΙΔΗΣΟ του ΓΑΠ, κίνηση Ραγκούση, Διαμαντοπούλου κλπ).
Μέχρι τώρα 10 είναι οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία του «νέου» κόμματος, (μαζί με την Φώφη): Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Δημήτρης Τζιώτης, Απόστολος Πόντας και Σταύρος Θεοδωράκης με το Ποτάμι του.

Είναι κατανοητό η διαλυμένη ΔΗΜΑΡ, που συμπράττει με το ΠΑΣΟΚ εδώ και 2 χρόνια να επιθυμεί να ενσωματωθεί στο νεοΠασοκ της Φούφης, αλλά ο Θεοδωράκης με το Ποτάμι του γιατί; Υποτίθεται ότι το Ποτάμι περιλαμβάνει και κεντροδεξιό χώρο. Ο Σταύρος αποφάσισε να τον.. βγάλει από το σακίδιο του, επειδή δημοσκοπικά έχει καταποντιστεί και προσπαθεί να.. επιζήσει στο βρικολακιασμένο ΠΑΣΟΚ..

Εκτιμάται ότι πιο πιθανή είναι η ανάδειξη της Φούφης ως αρχηγού στο νέο (υποτίθεται) κόμμα της κεντροαριστεράς, καθόσον υποστηρίζεται από τον κομματικό μηχανισμό (του συστήματος ΠΑΣΟΚ). Υπενθυμίζεται ο τρόπος ανάδειξης στην προεδρία του ΓΑΠ.

Λιγότερο πιθανό είναι να αναδειχθεί ο.. καθεστωτικός, λίγος (και ως δήμαρχος) Καμίνης.

Θα αποτελέσει έκπληξη να αναδειχθεί νικητής ένας νεότερος διεκδικητής και λιγότερο εμπλεκόμενος στο.. σύστημα ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, θα είναι προς το καλό του πολιτικού συστήματος, αν ο «σοφός» λαός (του ΠΑΣΟΚ) απορρίψει τους συστημικούς πασόκους και επιλέξει ένα νέο πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου